Mosselen in look op de klassieke manier:

Geschatte leestijd: 2 minuten

Ja, ze zijn er weer; de mosselen! Ieder jaar kijk ik er weer naar uit en staan ze meerdere keren op tafel. Een stokbroodje met verse kruidenboter en het genieten kan beginnen! Het is een heerlijke traditie die ik koester. De geur van de zilte zee en de smaakvolle kruidenboter brengen me altijd terug naar mijn favoriete plekjes aan het strand. Samen met vrienden en familie delen we momenten van vreugde en gezelligheid. De mosselen zijn niet alleen een culinaire verrukking, maar ook een symbool van samenzijn en gedeelde vreugde. Ik kan niet wachten om weer van dit overheerlijke recept mosselen met knoflook te genieten! Mosselen in look op de klassieke manier

mosselen recept knoflook in look mossel recept knoflook

Aan de slag:

Deze variatie is anders dan de variant hoe ik ‘m vaak at; met mosselgroenten en kant en klare mosselkruiden. Voor mij is het iedere keer een uitdaging om creatief te zijn in de keuken en een twist te geven aan een traditioneel gerecht. Nou, dat is gelukt.

Lees hieronder hoe je het volledige recept maakt en wat je allemaal nodig hebt.

Mosselen in look op de klassieke manier:

Mosselen in look op de klassieke manier:

Recipe by Luuk
Course: De avondmaaltijd:Cuisine: EuropeesDifficulty: gemiddeld
5 from 2 votes
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

300

kcal
Total time

20

minutes

De ingrediënten:

  • 2 kg 2 verse mosselen

  • 1 1 grote ui

  • 3 3 tenen knoflook

  • 5 gr 5 verse bladpeterselie

  • 1 1 glas Roséwijn

  • 30 gr 30 ongezouten roomboter

De bereidingswijze:

  • Was de mosselen in ruim water. Verwijder mosselen die blijven drijven of stuk zijn.
  • In de tussentijd snij je de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verwarm de roomboter in de pan en bak hierin de ui en knoflook 3 min op een laag vuurtje.
  • Zet het vuur hoger en voeg de wijn toe. Voeg de mosselen toe en laat ze goed koken. Check tussendoor of alle mosselen goed open zijn.
  • Snij in de tussentijd de peterselie grof en voeg toe aan de mosselen na ongeveer 5 min kooktijd. Check of de mosselen goed open staan , schud goed door en dien op.

Variaties en meer:

Op mijn website heb ik meer recepten met seafood staan, zoals:

Zeeuwse mosselen met zeekraal, lamsoor en rode ui is een absolute favoriet van mij.

Deze seafoodplate maakte ik zelf en is erg lekker.

Ben je net zoals ik dol op oesters met verse citroen? Kijk dan even bij dit recept.

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

mosselen recept met knoflook in look

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Mosselen in look op de klassieke manier:

7 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie