Zeeuwse mosselen met lamsoor, zeekraal en rode ui:

Als ik ergens fan van ben, dan zijn het wel mosselen. Ik was dus helemaal blij toen ik voor Too good To Go mosselen aantrof in de Magic box. Aan de slag:

Toen ik deze heerlijke mosselen aantrof in de Magic box van Too Good To Go bedacht ik me geen moment; ik ga een lekker Zeeuws recept bedenken met seizoensgebonden producten.

Ik heb zelf mogen aanschouwen hoe de hang- en bodemcultuurmosselen worden gekweekt in Zeeland. Wat is dat een mooi proces. Op de dag zelf heb ik zelfs rauwe mosselen geproefd, die rechtstreeks op de boot werden opengemaakt.

In dit recept gebruik ik pure Zeeuwse producten, zoals lamsoor en zeekraal. Dit kun je vaak enkel kopen bij een vishandel of viswinkel. Zeekraal is een product wat je ook zeker bij enkele supermarkten kunt verkrijgen, maar voor lamsoor ligt dit net even anders.

De ingrediënten:

 • 2 kg Zeeuwse mosselen
 • 150 gr lamsoor
 • 150 gr zeekraal
 • 1 rode ui

De bereidingswijze:

Verwijder kapotte mosselen en leg de hele mosselen in een mosselpan. Verwijder de schil van de ui, halveer deze en snijd in halve ringen. Verdeel samen met de zeekraal en lamsoor door de mosselen en kook ze op middelhoog vuur in 7/8 min gaar. Ze zijn goed zodra de mosselen openstaan. Schud regelmatig om.

Variaties en meer:

 • Op mijn website vind je ook een variatie met mosselen in look.
 • Ik heb zelf ook heerlijke mosselen geproefd in Yerseke bij de Oesterij. Mijn review vind je hier.
 • Naast mosselen nog opzoek naar een heerlijke seafoodplate? Deze staat ook online met verse oesters, scheermessen en gamba’s.

Eet smakeluuk!

 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Delhaize heeft lamsoor en zeekraal hoor. Wij kopen dat regelmatig, maar nooit gedacht met mosselen te combineren. Top! Deze hou ik bij.

  1. luukskitchen schreef:

   Super om te horen. Benieuwd naar jullie creatie 🙂

Geef een reactie