Zeeuwse mosselen met lamsoor, zeekraal en rode ui:

Geschatte leestijd: 2 minuten

Als ik ergens fan van ben, dan zijn het wel Zeeuwse mosselen. Heerlijk met de pan op tafel. Wat mij betreft is er niets beter dan genieten van een grote kom mosselen, vers gestoomd en op smaak gebracht met een heerlijke kruidenmix. De geur die zich door de keuken verspreidt, maakt me al enthousiast. Het is een ware traktatie voor de smaakpapillen en een traditioneel gerecht dat ik altijd zal blijven koesteren. Dus, waar wacht je nog op? Haal snel een pan mosselen in huis en geniet van deze culinaire verwennerij!

Zeeuwse mosselen

Toen ik deze heerlijke mosselen aantrof in de Magic box van Too Good To Go bedacht ik me geen moment; ik ga een lekker Zeeuws recept bedenken met seizoensgebonden producten.

Ik heb zelf mogen aanschouwen hoe de hang- en bodemcultuurmosselen worden gekweekt in Zeeland. Wat is dat een mooi proces. Op de dag zelf heb ik zelfs rauwe mosselen geproefd, die rechtstreeks op de boot werden opengemaakt.

In dit recept gebruik ik pure Zeeuwse producten, zoals lamsoor en zeekraal. Dit kun je vaak enkel kopen bij een vishandel of viswinkel. Zeekraal is een product wat je ook zeker bij enkele supermarkten kunt verkrijgen, maar voor lamsoor ligt dit net even anders.

Lees hieronder hoe je het volledige recept maakt en wat je allemaal nodig hebt.

Zeeuwse mosselen met lamsoor, zeekraal en rode ui:

Zeeuwse mosselen met lamsoor, zeekraal en rode ui:

Recipe by Luuk
Course: De avondmaaltijd:Cuisine: NederlandsDifficulty: eenvoudig
5 from 3 votes
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

300

kcal
Total time

0

minutes

De ingrediënten:

 • 2 kg 2 Zeeuwse mosselen

 • 150 gr 150 lamsoor

 • 150 gr 150 zeekraal

 • 1 1 rode ui

De bereidingswijze:

 • Verwijder kapotte mosselen en leg de hele mosselen in een mosselpan.
 • Verwijder de schil van de ui, halveer deze en snijd in halve ringen.
 • Verdeel samen met de zeekraal en lamsoor door de mosselen en kook ze op middelhoog vuur in 7/8 min gaar.
 • Ze zijn goed zodra de mosselen openstaan. Schud regelmatig om.

Variaties en meer:

Op mijn website vind je ook een variatie met mosselen in look.

Ik heb zelf ook heerlijke mosselen geproefd in Yerseke bij de Oesterij. Mijn review vind je hier.

Naast mosselen nog opzoek naar een heerlijke seafoodplate? Deze staat ook online met verse oesters, scheermessen en gamba’s.

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Zeeuwse mosselen

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Zeeuwse mosselen met lamsoor, zeekraal en rode ui:

36 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Delhaize heeft lamsoor en zeekraal hoor. Wij kopen dat regelmatig, maar nooit gedacht met mosselen te combineren. Top! Deze hou ik bij.

  1. luukskitchen schreef:

   Super om te horen. Benieuwd naar jullie creatie 🙂

  2. Marja schreef:

   Jaaa,fan van mosselen en zeekraal alleen heb ik nog nooit lamsoren gegeten maar ook dit lijkt mij heerlijk.Dus ga graag met nieuwe recepten dan de slag 🙏🏼😋

   1. luukskitchen schreef:

    Wat leuk om te horen! Dank voor het meedoen

   2. Anita schreef:

    Lijkt me erg lekker. Leuk om ook eens kansloos en zeekraal te gebruiken

   3. luukskitchen schreef:

    Leuk dat je meedoet Marja

 2. Karin van Overveld schreef:

  Op deze ‘Zeeuwse’ manier heb ik nog nooit mosselen klaargemaakt, maar ga het zeker proberen.

  1. luukskitchen schreef:

   Wat leuk Karin!

 3. Bijt Wijs schreef:

  Heeeeeerlijk! 😍

  1. luukskitchen schreef:

   Super zo he

 4. Suzanne schreef:

  Wat een heerlijk recept en wat een leuke Winactie. Doe graag mee want heb reuze zi n in een mosselmaaltijd voor het hele gezin!

  1. luukskitchen schreef:

   Wat zijn ze lekker he! Tof dat je weer meedoet Suzanne

 5. Elise schreef:

  Oohh…Dit lijkt me ook super lekker. Mosselen zijn hier favoriet… Maar zeekraal zeker ook! Ga ik zeker een keer maken!

  1. luukskitchen schreef:

   Wat tof! Het is een erg makkelijk recept om te maken 😊

 6. Kelly schreef:

  Als ik die heerlijke mosselen van jou winactie win ga ik zeker er weer een recept mee maken van jou website! En anders ook hoor als ik niet win hahaha

  Kus Sweet & Spicy

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk om te horen Kelly! 😘

 7. JW Frijters schreef:

  Mooie (en lekkere) actie! Ik zou mijn zus uitnodigen om samen te gaan genieten van deze mosselen. We spreken normaal gesproken iedere week even af maar dat is nu door de coronacrisis al tweeënhalve maand niet gebeurd. Hoe kun je weer beter beginnen met afspreken dan onder het genot van een heerlijke maaltijd?

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk om te horen! Ze zijn ook heerlijk

 8. Koken_eten_leven schreef:

  Hmmm met lamsoor en zeekraal lijkt me echt super lekker! En goed om eens van de gebaande paden af te wijken!!

  1. luukskitchen schreef:

   Ja leuk he! De variant met soepgroenten en knoflook is lekker, maar dit is echt nog lekkerder 😋

 9. Joost schreef:

  Goed recept! Ik kende deze als Zeeuw nog niet. Ik probeer hem graag uit met de winactie samen met mijn vriendin en m’n kersverse dochtertje Philippa (zij kan in ieder geval al een beetje mee ‘proeven’ via de geur haha)

  1. luukskitchen schreef:

   Haha leuk te horen Joost

 10. Joost schreef:

  Goed recept! Als Zeeuw kende ik deze nog niet. Hopelijk kan ik via de winactie mijn vriendin trakteren op een lekkere portie mosselen. Mijn kersverse dochter kan dan ook alvast een beetje mee ‘proeven’ 🙂

  1. luukskitchen schreef:

   👌🏻

   1. Joost schreef:

    Een dubbele reactie zie ik. Ik zag de eerste niet staan. Leuke site trouwens, ik ga eens speuren voor andere recepten. Heb je ook een zoekfunctie op de site?

   2. luukskitchen schreef:

    Leuk om te horen Joost! Zeker, deze vind je onderaan op mijn hoofdpagina. Laat me weten als je vragen hebt, ik help je graag

 11. Ingrid Veltkamp schreef:

  Superlekker!!! Wij zijn gek op mosselen. Lamsoor is nieuw, maar zeekraal ken ik wel. Ben heeeeeel benieuwd!!!

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk Ingrid! Dank voor het meedoen

 12. Fenna schreef:

  Dit ziet er altijd zo goed uit, dat ik het gewoon weer moet proberen!! Sowieso dat ik mijn moeder hier enorm mee blij mee maak🤩

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk dat je op de valreep nog meedoet Fenna. 😊

 13. Selina Verhoeven schreef:

  Super leuk okm al je recepten te lezen Luuk! Je schrijft het echt met passie voor het vak! Heerlijk! Deze ga ik zeker proberen! 😍

Geef een reactie