Oesters proeven in het Zeeuwse Yerseke:

Enkele weken geleden mocht ik oesters proeven in Zeeland. Om precies te zijn in Yerseke.

oesters proeven in de oosterschelde:

Ons avontuur begon die dag bij Krijn Verwijs BV. Na een heerlijke kreeftensoep was het tijd om met een boot richting de oesterbedden te gaan. Het pak was aan dus op naar de oesters!

Hans Nelis, oesterkweker, leerde ons van alles over de oesters en de groei ervan. Op de tafels was mooi te zien hoelang een oester nodig heeft om uit te groeien tot eetbare oesters. Ik mocht gelukkig ook oesters proeven en dit was een fantastische ervaring zo midden op zee, dus het proeven kon beginnen. 

oesters proeven

mET E-SCOOTERS RIJDEN DOOR YERSEKE:

Op elektrische scooters midden door Yerseke en omstreken rijden was een hele toffe doe-activiteit wat ons werd aangeboden door Toerist Shop Yerseke.  Het was fantastisch om in groepsverband langs de oesterputten te rijden en tekst en uitleg te krijgen over de historie van deze mooie omgeving. 

nk oestersteken:

Net als 2 jaar geleden mocht ik nu ook weer aanwezig zijn bij het ‘NK Oestersteken’. Keer op keer een hele beleving om te mogen aanschouwen! Met ziel en zaligheid worden de oesters geopend en ook nu mocht ik weer oesters proeven op verschillende bereidingen. 

oesters proeven

hotel mondragon in zierikzee:

Wat ben ik in de watten gelegd in dit prachtige hotel, wat gerund wordt door Govert Janzen. Hotel Mondragon is modern, kent een prachtige inrichting en heeft nog genoeg historie te bieden. Ik heb heerlijk genoten van perfecte bedden en een zeer uitgebreid ontbijt. We sloten de avond in stijl af bij restaurant ‘De Proeverij’ met Zeeuwse mosselen, versgebakken friet en salades.

restaurant de Heerenkeet:

Het eerste MSC gecertificeerde restaurant van Nederland. Ik had zulke hoge verwachtingen en die zijn ook waargemaakt. We begonnen met een heerlijk zalm voorgerecht, voorzien van verse paling, vongole en Hollandse garnalen. We genoten nog van verse oesters en een huisgemaakt dessert met onder andere chocolade mousse en blauwe bessen. Marion en Richard; bedankt!

zalm eten

oesters proeven

Zeeuwsche zoute:

De enige echte maker van Nederlands zeezout, afkomstig uit de Oosterschelde. Ik vond het fantastisch om te zien dat dit water hier wordt opgevangen en dus wordt verhit. Wat je daarna overhoudt is puur zeezout wat heerlijk smaakt. Ik ging met een potje zeezout met zeekraal huiswaarts, dus tijd om thuis mee aan de slag te gaan.  Fantastisch om eens te gaan kijken bij Zeeuwsche Zoute

zeeuwsche zoute  

We sloten de dag af bij de Bruinisser Vishandel met een mooie boottocht over het water. Na afloop aten we nog wat Zeeuwse mosselen die ter plekke bereid werden voor ons. Moe maar voldaan gingen Francine en ik richting huis. 

Dank voor alle mooie bedrijven die deze dag mogelijk maakte. Ik heb ontzettend genoten!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie