Drie Koffiedesserts die je smaakpapillen verwennen

Koffie en zoet gaan samen als peanutbutter & jelly: twee handen op één buik. Een goedgevuld buikje, want van deze koffiedesserts krijg je beslist niet genoeg! Scroll snel door naar jouw lievelingsdessert om te delen of om gewoon lekker jezelf te verwennen.  

Koffiemousse, een twist op de klassieker:

Chocomousse is niet weg te denken van de Belgische menukaart. Elk toprestaurant heeft het wel eens op de kaart gehad en zelfs elke kebabzaak op de hoek biedt het aan als dessert. Waarom? Simpel. Iedereen houdt van chocolademousse. Wil je thuis eens een lekkere variant op deze klassieker proberen, verras je gasten dan met een luchtige koffiemousse op basis van filterkoffie, suiker, eiwit en natuurlijk chocolade. Als topping kan je chocoladebonen en slagroom gebruiken, afgewerkt met wat cacaopoeder als finishing touch 

tiramisu glutenvrij

Tiramisu & you:

Alleen al de gedachte aan tiramisu doet watertanden. Het is dan ook zo’n perfecte combinatie van lekkers: amaretto, mascarpone, lange vingers en sterke koffie. Je kan je er letterlijk rond van eten. Van tiramisu maak je daarom best meteen een grote portie. Er kruipt namelijk wel wat tijd in de voorbereiding en je wilt van dit lekkernij gegarandeerd wat over hebben. Soms, wat zeg ik, regelmatig moet je gewoon iets puur voor jezelf doen, ook dan is tiramisu een aanrader. Tiramisu is namelijk echt comfort food: ben je heartbroken, hungover of heb je vandaag gewoon even helemaal geen zin in de wereld? Maak een heerlijke tiramisu en chillen maar! Wedden dat je je de dag nadien stukken beter voelt? Nog niet voldaan? Dan is de mokkataart misschien wel iets voor jou.  

tiramisu maken

Oma’s mokkataart:

Ook oma’s mokkataart is een klassieker van formaat! Next level chef skills voor nodig denk je? Nee hoor. Op het internet vind je tonnen recepten die zelfs je nichtje van 4 meteen onder de knie heeft. Dus, waar wacht je nog op? Met wat leuke versiering, slagroom en kaarsjes heb je met een mokkataart zelfs in een oogwenk een leuke verjaardagstaart op tafel getoverd. Laat ze nu nog eens zeggen dat je niet creatief bent! Geen verjaardag om te vieren? Dan is een stukje zelfgemaakte mokkataart ook overheerlijk tijdens het koffie-uurtje. Verras je collega’s met je mokka-delight of laat je oma een poepje ruiken!  

Je kan voor al deze desserts gewoon filterkoffie gebruiken. Heb je thuis geen klassieke koffiezet? Geen probleem, dan gebruik je toch je dolce gusto? Any coffee will do om deze lekkere verwenmomenten te bereiden. Smakelijk! 

tiramisu glutenvrij

Eet smakeluuk!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Seeders. 

Geef een reactie