De Meesterproef

Geschatte leestijd: 5 minuten

In de oude Honigfabriek is sinds een aantal jaar onder andere restaurant ‘De Meesterproef’ gevestigd. Een restaurant met een industriële uitstraling en waar het werken met lokale en verse producten vanzelfsprekend is.

De starter:

Nadat jouw qr-code gescand is, krijg je al snel een bakje met geroosterde kikkererwten om van te smullen. De gastheer vertelt dat je een vijf-gangenverrassingsdiner krijgt wat perfect is samengesteld door de keuken. Je kunt bij iedere gang kiezen voor een bijpassend wijntje. Ik kon slechts genieten van een heerlijk rood wijntje bij het hoofdgerecht, aangezien ik nog moest rijden.

image1 (34)

Bij het eerste gerechtje stond komkommer in de hoofdrol: ‘voor u zie u een komkommer die is gevacumeerd met een olijfolie die de smaak van de komkommer versterkt. Wij serveren hierbij cantharellen met verse dille, peterselie, gedroogde tonijnkuit en een sausje van gerookte yoghurt. Eet smakelijk’.

Dit leek wel op erg veel komkommer dacht ik, maar niets was minder waar. Doordat de komkommer deze speciale behandeling kreeg, kon hij vervolgens licht gegrild worden. Deze smaak was echt hemels en wij waren beide totaal verrast!

Het soepje:

image2 (9)

Na een heerlijk koud voorgerecht krijg je een warme soep: broccolisoep met verse stukjes zalm. Gewoon lekker, eenvoudig en voorzien van een prima smaak. Hardop denkend miste wij wat aankleding van de soep of een stukje vers gebakken brood met roomboter bijvoorbeeld.

De derde gang:

Voor ons stond een mooi bord opgemaakt met licht gerookte heilbot, grapefruit, koolrabi, melkcreme en olie van geroosterde prei.

Dit was zo sterk uitgekozen en de smaken versterkte elkaar enorm! Wat was dit enorm lekker. Ik had hier best twee borden van kunnen eten.

De Meesterproef

Het hoofdgerecht:

Het hoofdgerecht was wel even een verhaal apart. We kregen een mooi stukje rood vlees met geschroeide prei, gebakken champignons en een huisgemaakte Hollandaisesaus. Het bleek om het voor mij bekende ‘Picanha’ te gaan, een van oorsprong stukje Braziliaans vlees van het staartstuk van een rund. Mijn vorige ervaring met Picanha was niet al te best, maar ik gaf het een tweede kans. De gastheer legde heel transparant uit dat het vlees pezen zou kunnen bevatten en dat we gewoon een nieuw stukje vlees konden krijgen als dit het geval was.

Nou was dit niet bij mij het geval, maar ik bleef wel erg lang kauwen op een stukje vlees. Dit maakte het vlees voor mij persoonlijk minder smakelijk en dus besloot ik te genieten van de andere smaken op mijn bord. Niks ten nadele van dit stukje vlees, maar het is gewoon niet voor mij weggelegd.

De Meesterproef

En dan: het dessert.

Onze buikjes zaten al goed vol, maar een plek voor een toetje is er bij mij eigenlijk altijd nog wel. En daar kwam het al aan: ‘Verse vijgen en abrikozen die hebben geweekt in rode wijn met een basilicumsaus en geroosterd honingijs. Eet smakelijk’.

Een seconde of vijf hadden wij nodig, maar het ijs zagen wij toch echt niet op ons bordje. Even later kwam de kok zelf nog met een bolletje ijs aanzetten. Het toetje bleek net te snel naar onze tafel te zijn gebracht. Wat was ik blij dat dit bolletje ijs nog even werd nageleverd, want dit zoete huisgemaakte honingijs was de perfecte smaak om de avond mee af te sluiten.

image5

De Social Deal:

Ben je nou ook overtuigd dat dit gewoon geen geld is voor een vijf-gangendiner en wil je gewoon een avond heerlijk in de watten worden gelegd? Dat kan! Klik gewoon even op de link hieronder:

Vijf-gangendiner bij ‘De Meesterproef’

Het is ook mogelijk om bij ‘De Meesterproef’ te gaan lunchen. Social Deal heeft voor jou de volgende deal bedacht:

Twee-gangenlunch bij ‘De Meesterproef’

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

De Meesterproef

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. IndoRotterdammert schreef:

  Het ziet er erg lekker uit! En niet duur met de korting.

 2. Rosita schreef:

  Dat klinkt goed! Alleen het hoofdgerecht spreekt mij niet zo aan. Maar het voorgerecht en het tussengerecht klinken hartstikke lekker! Wat moest je met die QR code?

 3. Chantal Janssen schreef:

  Klinkt als een aanrader, behalve het vlees. De borden zien er ook smakelijk en mooi uit! Yum!

 4. Robin schreef:

  Krijg er spontaan honger van! Ziet er heerlijk uit.

 5. ilonaizabella schreef:

  Wow, vijf gangen voor maar 22,50 is inderdaad niets! Persoonlijk vind ik het nooit zo leuk om een verrassingsdiner te krijgen (want ik kies graag zelf, haha) maar van dat dessert was ik ook wel blij geworden denk ik.

 6. Wat ziet dat er lekker uit! En voor die prijs, wauw… Ik ga deze in de gaten houden, toevallig ben ik binnenkort twee dagen in Nijmegen voor mijn werk.

  1. luukskitchen schreef:

   Heerlijk om te eten, helemaal als je in de buurt bent 🙌😁

Geef een reactie