Restaurant De Zoelensche Brug weet wat lekker is:

Geschatte leestijd: 5 minuten

Daar gingen we op pad vanuit Nijmegen, met weer hoge verwachtingen. Restaurant De Zoelensche Brug

Bij binnenkomst word je ontvangen en doorverwezen naar een tafel. Vrijwel direct krijg je een broodplankje, geserveerd met roomboter, zeezout en olijfolie. Als extra ‘bite’ kregen we VOC-uitjes en ‘Kimchikomkommer’. Kimchi wil zeggen dat deze groente is ingelegd in azijn met Oosterse kruiden. Een verrassende leuke binnenkomer!

image3 (8)

Een voorgerecht met vis:

Ons eerste gerechtje zorgde ervoor dat we erg uitkeken naar de overige gangen! ‘Sashimi van zalm ingelegd in sojasaus en wasabi, schuim van komkommer, geserveerd met stukjes ‘Kimchikomkommer’ en gepofte rijst. Eet smakelijk’. Nou, ik kan één ding zeggen: dat hebben we gedaan! Dit was echt heel verfijnd qua smaak en heel mooi opgediend. Het is zo heerlijk gevoel als je je bedenkt dat je dan nog vier gangen en 2 amuses krijgt!

image2 (10)

De eerste amuse:

Onze eerste amuse was een bitterbal, maar dan net even wat anders. De vulling gevuld met verse bospaddestoelen. Eerlijk gezegd de perfecte bitterbal voor iemand die geen vlees eet. Ook weer huisgemaakt en erg lekker.

image4 (4)

Een vegetarisch gerecht:

Omdat er al meerdere tafels gevuld waren, ving ik soms wat op van de uitleg van een gerecht bij iemand anders op de tafel. Meerdere malen hoorde ik ‘geitenkaas’ voorbijkomen, iets waar ik zelf niet direct warm voor loop.

Daar kwam ons tweede gerecht aan. Voor ons zagen we rode en gele gepofte biet met een sneeuw van walnoot, geitenkaas, croutons en een frambozendressing. Daar was ie dan toch gekomen! Van huis uit heb ik meegekregen om altijd alles te proeven. Dat deed ik dus ook met dit gerecht. Het was zeker smaakvol, maar ik heb vooral om de kaas heen gegeten. Achteraf had ik dit in het ‘opmerkingsveld’ kunnen aangeven toen ik de reservering maakte, bedacht ik me op dat moment.

Dit is dan het moment waarop je een soepje zou verwachten, maar dit bleek niet zo te zijn. Ik was daardoor positief verrast, want bij een vijf-gangendiner krijg je vaak ook een soepje. Als dat dan anders blijkt te zijn, vind ik dat erg creatief!

image5 (1)

De derde gang:

Ook nu weer kregen we een stukje vis, met deze keer kabeljauw in de hoofdrol. Daarbij kregen we ook nog een tomatenconfit met een stukje chorizo, peterseliewortelpuree, stukjes groene appel en algenkaviaar. Op zo’n moment kreeg ik waardering voor de gastheer dat hij dit allemaal nog wist en kon opnoemen.

Het zoete van de tomaat, het zure van de appel en het zoute van de chorizo: dit was zo goed op elkaar afgestemd. Op nog maar niet te spreken over de botermalse kabeljauw en heerlijke puree. Weer werden we compleet in de watten gelegd.

Restaurant De Zoelensche Brug

Het hoofdgerecht:

Onze verwachting kwam uit. We hebben nog niks gegeten met vlees in de hoofdrol, dus het was erg aannemelijk dat we dat nu zouden krijgen. ‘Voor u ziet u een wangetje van het varken omwikkeld met pancetta, opgediend op een bedje van pastinaakcrème met geroosterde amandelen en een jus van het varkentje met gepureerde aardbeien’. Doordat dit vlees ook is gestoofd, is het erg mals en zacht geworden. Ook dit was weer een echte smaaksensatie.

Restaurant De Zoelensche Brug

De tweede amuse:

Ik was dit eigenlijk vergeten. Misschien lag dit wel aan het feit dat ik al redelijk vol begon te raken. Ook niet standaard en verwacht: ‘een dessert-amuse’. We kregen een gevuld kopje met lemoncurd, een citroencakeje, gepofte rijst en merengue met Ras-el-hanout kruiden. Ik vond dit ook weer zo briljant bedacht. Ik gebruik Ras-el-hanout alleen maar voor couscous en nu was het verwerkt in een toetje! Restaurant De Zoelensche Brug

Ik ben altijd dol op citroentoetjes en het zure aspect hiervan weet ik erg te waarderen. De merengue heb ik gelaten voor wat het was. Dit was mij te zoet.

Restaurant De Zoelensche Brug

En dan: het chocotuintje:

Om gewoon verliefd op te worden! Qua opmaak, originaliteit, kleuren en verhoudingen: alles klopte en was zo gedetailleerd.

Een chocolademousse met abrikozengel, een bolletje passievruchtenijs ( verstopt in een ‘Terra Cotta potje’) , eetbare viooltjes en een crème van groene thee. Weer het zoete van de mousse en het zure van het ijs. Een topgerecht om de avond mee af te sluiten.

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Restaurant De Zoelensche Brug weet wat lekker is:

Restaurant De Zoelensche Brug

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie