Brienen aan de Maas; een sterrenzaak waar jij de gast bent:

Een zes-gangendiner eten bij sterrenrestaurant Brienen?  Wat was het een ervaring. Ik vertel je er graag meer over!

Het is super om te zien dat dit terras, voorzien van een eigen kruidentuin, zo warm is aangekleed. Ik kreeg even het gevoel alsof ik op vakantie was.

img_2213

Het uitzicht over de Maas geeft je het ultieme vakantiegevoel! Dit restaurant is tevens bekroond met een Michelinster.

Het restaurant ziet er binnen ook sfeervol uit. De huiselijke inrichting zorgt ervoor dat het de gast aan niets ontbreekt.

img_2141

De amuses:

Al snel werden we verrast met 3 prachtige amuses. De eerste was een aspergelolly met aspergeschuim en bladgoud.

img_2143

De tweede amuse werd prachtig opgediend in een oester; witvisrilette met haring en passievrucht proseccoschuim. Het zure van de passievrucht smaakte heerlijk icm het ziltige van de oester. Een verrassende combinatie.

img_2144

De derde amuse was een quinoasalade met een bonbon van kalfszwezerik en chips van rijst.

Het koude voorgerecht:

Een marshmallow van komkommer met krabtartaar, rettich, olie van basilicum en huigerookte zalm.

De smaak van de zalm was zo intens lekker. De zorg en aandacht voor dit gerecht was terug te proeven in de rooksmaak van de zalm.

img_2145

Een aspergesoep:

Voor onze neus werden twee mooi opgediende borden uitgeserveerd met een scampi van de Big Green Egg en sneeuw van olijfolie. De gastvrouw schonk hier een aspergesoep bij die goed op smaak was. De scampi had een heerlijke rooksmaak en was goed gekruid. Ik was nu al totaal verrast door alle heerlijkheden.

img_2146

Het warme tussengerecht:

Iets wat leek op een sushi, maar bleek een cannelloni van rode poon te zijn. Gecombineerd met paling, bloemkool en een saffraan saus.

Wat dit gerecht verrassend lekker maakte voor mij, was het krokant gebakken vishuidje bovenop de cannelloni. Samen met de zachte paling een heerlijke combi.

img_2147

Het hoofdgerecht:

Bij de tafel naast ons kregen de gasten een gerecht waarbij er letterlijk witte rook te zien was. Ik was zo onder de indruk dat ik stiekem hoopte dat wij dit ook kregen, terwijl ik niet eens wist wat erop lag!

Hooiham met asperges, een gefrituurd eitje krieltjes van de Big Green Egg en een aspergesaus. Wat een smaaksensatie en de manier waarop dit wordt gepresenteerd is gewoonweg uniek!

img_2149

De kaasplank:

Bij binnenkomst loop je er al tegenaan; een flinke kast gevuld met zeker 15 kazen. Als echte kaasfan werd ik helemaal vrolijk van dit plaatje. Wat bleek, we mochten 4 kazen uitkiezen voor ons kaasplankje, gecombineerd met wat vijgenbrood en chutneys. Het is zo leuk dat je bij dit toprestaurant jouw eigen kaasplank kunt samenstellen.

img_2150

Het toetje:

Voor de echte dessertliefhebber, je krijgt er hier eigenlijk 2!

Na het kaasplankje nu tijd voor zoet; witte chocolademousse met een granite van basilicum geserveerd met gel van zuring, groene appel en ijs van asperge en sereh.

De frisheid van de zure appel smaakte prima met de chocomousse.

img_2151

Variaties en meer:

Eet smakeluuk!

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. kool-family schreef:

    Ziet er top uit!

    1. luukskitchen schreef:

      Was ook wel echt genieten!

Geef een reactie