Villa Velperweg in Arnhem weet wat lekker is:

In het Arnhem centrum kun je nu genieten van een overheerlijk 5-gangendiner. Pak deze kans en geniet van een heerlijke avond bij restauran Villa Velperweg.

Na een gastvrij ontvangst nam de gastheer ons mee naar een tafeltje voor twee. In het sfeervolle restaurant ontbreekt het de gast aan niets. Na een korte uitleg over het menu komt er een schaaltje olijven op tafel te staan. Hierbij bestelden wij een broodje wat heerlijk krokant was en met diverse dips werd geserveerd.

Het voorgerecht:

We begonnen de avond met een huisgemaakte steak tartare, diverse tafelzuren en een truffelmayo. Het vlees was van uitstekende kwaliteit en de portie was mooi opgemaakt.

Ik ben gewend dat steak tartare een rauwe eierdooier bevat, maar het gebakken kwarteleitje gaf dit gerecht een verrassende twist. Dat gold ook voor de zongedroogde tomaten, die dit gerechtje helemaal afmaakten.

Het tussengerecht:

Wat zaten we al te genieten. De tonijnsashimi waar we nu van genoten was van goede kwaliteit en mooi rood van binnen. Een verrassend component vond ik de frambozenkaviaar, die in combinatie met de vis voor een heerlijke smaak zorgde.

Een krachtig soepje:

Een bisque die ook ├ęcht zo mag heten. De smaken van deze soep kwamen zo goed tot hun recht. Voor deze soep is de tijd genomen in de keuken en dat proef je. Dit was nou zo’n typisch gerecht waarbij je je bord zou aflikken. De coquille die werd gepresenteerd in de soep was de kers op de taart.

Het hoofdgerecht:

Bij het hoofdgerecht kreeg je vooraf de keuze in vlees of vis. Ik koos voor vlees en werd verwend met malse eendenborst. De herfst was mooi terug te zien op het bord. Seizoensproducten zoals champignons, wortels en pastinaak lagen gedecoreerd op het bord. Voor de liefhebber werd er nog een bakje frites met mayonaise geserveerd.

Het toetje:

Hoewel wij eigenlijk al vol zaten, kregen we toch als vijfde gang een smaakvol toetje. Deze keer een lavacakeje met limoenijs en 3 soorten gells. Bij het dessert vroegen we om een dessertwijn. Dit maakte de avond voor ons helemaal af.

Variaties en meer:

In de omgeving van Arnhem en omstreken vind je meer leuke en hippe foodspots, zoals:

Eet smakeluuk!

 

Geef een reactie