Eten bij restaurant Drie Zussen Tiel:

image4 (7)

Het is koud buiten. De dagen worden korter en de temperatuur zakt steeds verder naar het vriespunt. Niets lekkerders om dan heerlijk verwend te worden in een restaurant waar men met zorg de producten uitkiest.

Shared dining concept:

Bij de Drie zussen in Tiel hanteren ze het zogenaamde shared dining principe. Je krijgt 2 rondes 4 verschillende gerechtjes die je met je tafelgenoot samen deelt. Ieder gerecht heeft het formaat van een voorgerecht. Hoe leuk om samen te proeven van alle verschillende combinaties.

De starter:

We gingen op pad. Na een werkdag heb ik altijd best honger, dus toen er gevraagd werd of we wilden starten met een broodplank was mijn antwoord direct: ‘ja’!

image1 (63)

We kregen een verse maisbol met 3 soorten dips: een huisgemaakte kruidenboter, een aioli en een olijventapenade. Precies waar we op dat moment zin in hadden, aangevuld met een heerlijk glas rode wijn.

Ronde 1:

Het glas werd neergezet. Wat ik voor me zag staan was een klein glaasje met wat verse bosui en wat parmezaan. De spontane en attente gastvrouw schonk ons een tomatensoepje in. Echt vers bereidt, dat was te zien en te proeven!

image2 (14)

Tegelijkertijd kregen we ook gegratineerde champignons uit de oven met kaas en broodkruimels. Verder kregen we een smaakvolle carpaccio, voorzien van een truffelmayonaise, verse rucola, pijnboompitten en parmezaan.

image3 (15)

Het vierde gerechtje was een krokant stukje buikspek, op een bedje van doperwtencrème met stukjes gebakken groene appel en ingelegde ui. Wat een verrassende combinatie, het zoute van het ‘t spek, met het zure van de appel. Ik hou altijd erg van smaken combineren en hier was de kok zeker in geslaagd!

Ronde 2:

Tussen ronde 1 en 2 besloten we om nog maar zo’n heerlijke Malbec te nemen. De gastvrouw vertelde ons dat er tussen ronde 1 en ronde 2 een korte pauze zou zitten. Tijd dus voor een goed gesprek en het verkennen van de omgeving. In het restaurant bevindt zich een prachtige stellage met mooie flessen wijn. Verder zie je in het sfeervolle restaurant een mooie lounge bar waar men bijvoorbeeld kan genieten van een lekkere cocktail.

Onze glimlach kwam alweer gauw tevoorschijn toen de volgende gerechtjes werden uitgeserveerd. Aangezien we bij het voorgerecht nog geen vis hadden, verwachtte ik nu een gerecht met vis.

We kregen rode mul, op een bedje van tomaat, venkel, dille en witte wijn. Een heerlijke smaakcombinatie bij elkaar.

image5 (4)

Ook mochten we genieten van een Thaise curry met kippendijen, sugar snaps, cashewnoten en zoetzure komkommer. Met name de komkommer zorgde voor een verrassende twist in dit gerecht. We genoten ook van een portie verse frites en een huisgemaakte couscoussalade, met wat verse sla en geitenkaas.

image6 (2).JPG

Het toetje:

We sloten de avond af met een sorbetglas gevuld met 2 bollen ijs, wat fruit en een rood sausje (ik denk framboos J). Ik zal eerlijk zijn, ik at het niet helemaal op. Niet omdat het niet smaakvol was, maar omdat ik teveel had gesmuld van de andere gerechtjes!

image7 (2)

We sloten de avond af met een espresso en een verse muntthee. Ook hierbij word je heerlijk verwend met een bordje gevuld met zoete lekkernijen, zoals mini stroopwafels, noga en bonbons.

Variaties en meer:

Opzoek naar andere leuke restaurants in de buurt, dan heb ik wat tips voor je:

Eet smakeluuk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie