Restaurant de drie zussen in Meteren

Geschatte leestijd: 5 minuten

Aangezien ik al eens heerlijk had gegeten bij de drie zussen in Tiel, stapte ik met hoge verwachtingen naar binnen! Restaurant de drie zussen in Meteren

image3 (16)
image6 (3)

De starter:

Bij binnenkomst meld je je bij het personeel en geef je door dat je hebt gereserveerd. De gastheer nam ons mee naar de tafel en vroeg of we alvast iets wilden drinken. We namen beiden een glas rode wijn met een glas water erbij. Ook bestelden we vooraf een broodplankje tegen een meerprijs. We kregen vers gesneden bruinbrood met 3 dips: aioli, kruidenboter en een bruschetta. Drie dips waar we prima van konden genieten.

image1 (66)

Het voorgerecht:

Het voorgerecht is een selectie, dit kies je niet zelf. Wij kregen een vers bereid tomatensoepje, samen met een sandwich carpaccio en een schaaltje champignons uit de oven. Deze laatste waren gegratineerd met ham/kaas en stukjes ui. Als garnering was er nog wat rauwkost geserveerd. Wij vonden het lekker, maar het was niet perse onze keuze.

Restaurant de drie zussen in Meteren

Het hoofdgerecht:

Bij het hoofdgerecht krijg je de keuze uit vlees of vis. Je kon kiezen tussen een stukje gevulde varkenshaas of een zwaardvis. Ik had al wat vlees op bij het voorgerecht en daarom koos ik deze keer voor de zwaardvis. Wat ik prettig vond, was dat er een prima tijd zat tussen het voor- en hoofdgerecht. We kregen nog een lekker wijntje ingeschonken en al gauw werd het hoofdgerecht uitgeserveerd.

Tegen een meerprijs hadden wij ook een schaaltje groente bijbesteld. Dit kost 2 euro. Je kunt er ook voor kiezen om rauwkost of een salade bij te bestellen voor dezelfde prijs.

Mijn zwaardvis was mooi gebakken en lekker sappig van binnen. De vis was lekker gekruid en voorzien van een (denk ik) mosterd-hollandaise sausje. Erg machtig, maar met een mespuntje op een stukje vis erg lekker!

De varkenshaas die we ook konden proeven, was gevuld met brie. Het vlees was deels ingesneden, waardoor de brie er lekker overheen smolt. Ook deze combinatie was erg smaakvol. Met een portie frites met mayonaise en de groente die we hadden besteld, witlof uit de oven, zaten we al gauw lekker vol.

Restaurant de drie zussen in Meteren

Het toetje:

We sloten de avond af met een grand dessert. Bij een grand dessert dacht ik altijd aan 1 bord voor 2 personen, totdat ik de gastheer met 2 borden naar onze tafel zag lopen. Niets bleek minder waar en zo mochten wij per persoon gaan genieten van ons eigen grand dessert. Het dessert was voor mij wel iets te ‘grand’, want ik kreeg het niet op.

Naast een aardbeienmousse, mochten we ook proeven van een bolletje kaneelijs met stukjes witte chocolade, een verse toef slagroom en een kletskop. Als laatste lag er nog een stukje perentaart op ons bord. Dit is dus echt een toetje voor de grote eter, zoals de naam mij al deed vermoeden!

Restaurant de drie zussen in Meteren

Variaties en meer:

Nog opzoek naar een restaurant in de buurt, kijk dan eens bij:

Villa Velperweg in Arnhem

Het raadhuis in Lithoijen

Luuk van Merwijk

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Restaurant de drie zussen in Meteren

Restaurant de drie zussen in Meteren

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie