Sterrenrestaurant Voltaire heeft mij compleet verrast:

Toen Jadis van de foodblog Thelemonkitchen mij meevroeg om te eten bij dit sterrenrestaurant, was mijn antwoord direct ja. Samen met Betty en Francine mochten we heerlijk genieten van een avond vol heerlijk eten en lekkere drankjes. De prachtige locatie:

Tussen de Utrechtse bossen, bevindt zich restaurant Voltaire. Na een warm ontvangst namen we even gebruik van de gelegenheid om wat mooie foto’s te schieten. Buiten op het bordes en later in het prachtige gebouw zelf. Na dit leuke moment mochten we plaatsnemen aan een prachige gedekte tafel, compleet voorzien van mooi servies.

De amuses:

Het gerecht was je bovenaan deze blog ziet, was gevuld met geitenkaas. Door de biet en de andere smaken was de geitenkaas gelukkig niet overheersend, want ik ben hier geen fan van. De kleur vond ik fantastisch en dat gold ook voor de andere amuse, een gevulde nachoschelp:

Het voorgerecht:

Na een eerst aperitief, fijne gesprekken en de eerste hapjes was het tijd voor het voorgerecht; forel geserveerd met tomaat, nori en verse tuinkruiden. De smaken versterkten elkaar enorm en de vis had zo’n perfecte garing dat dit toch wel mijn favoriet van de avond was. Het ziltige van de zeewier (nori) gaf dit gerecht een heerlijke twist.

Een hoofdgerecht met vlees:

Na wat heerlijke appetizers en gerechten met vis, had ik zin gekregen in een vleesgerecht. Dat was deze keer livar, Limburgs kloostervarken, wat op een speciale manier wordt geteeld. Deze varkens hebben een goed leven tussen de monniken in Limburg en hier is aandacht voor mens en milieu, iets wat mij persoonlijk enorm aanspreekt.

De zachte garing van het vlees was fantastisch qua smaak en de huisgemaakte jus waarin het vlees zwom was helemaal een genot. Ik had hier gerust nog een bord van kunnen eten, zo lekker was het:

Het dessert, een keer geen kaasplank:

Hoewel ik altijd kies voor een kaasplank, is dat bij een verrassingsdiner natuurlijk net even anders. Ik had geen keuze en at gewoon wat er in de keuken werd bedacht voor die dag.

Voor nu was dat een dessert met framboos, zuring, vlierbloesem en kumquat. Deze smaken samen waren zo fris en fruitig, precies de ervaring die ik wil bij een dessert. Ik hou niet van teveel zoet en dit dessert was vooral fris en spannend, ook omdat ik nooit eerder kumquat had gegeten.

Meer inspiratie?

Benieuwd naar de review van Francine of Betty, kijk dan ook eens op hun websites.

Bettyskitchen

Heerlijke happen

Eet smakeluuk!

 

 

Geef een reactie