Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn

Toen de Gezonde Dutchies mij vroegen om te komen eten in een sterrenrestaurant, was mijn antwoord direct ja! Ik won een plek aan tafel en zo genoot ik van dit heerlijke 5-gangendiner bij Lucas Rive in Hoorn.

De Gezonde Dutchies:

Denise en Mirella gingen zelf aan de slag in de keuken. Voor Cooqing kookten zij de sterren van de hemel en mochten de meiden zelf meehelpen in de keuken, onder leiding van de keukenbrigade. Het concept van cooking betekent dat je meehelpt in de keuken en kiest voor wie jij wilt gaan koken. Dit zijn vaak toprestaurants, zodat jij culinaire hoogstandjes kunt serveren voor jouw gasten. Cooqing heeft een breed netwerk aan restaurants wat is aangesloten bij hun en zo kies jij jouw restaurant uit.

Het menu:

We genoten van allerlei lekkere en smaakvolle amuses en al snel kregen we een heerlijke rouleau van gepekelde zalm met schaal en schelpdieren. Wat was dit lekker en helemaal mijn ding! De zalm was zo zacht en mals en door de marinade hoog op smaak.

Het tussengerecht was ook een lekker stukje vis, namelijk een kabeljauwrugfilet met pastinaak crime en gerookte paling. Wat mij betreft mocht het hoofdgerecht ook vis zijn, want wat zat ik te genieten.

Terwijl de rode wijn weer werd ingeschonken, werden de hoofdgerechten alweer uitgeserveerd. We kregen gebraden hertenkalf met witlof, boerenkool en een saus van rode hert. Ook dit was weer zo’n verfijnd en smaakvol gerecht, om je vingers bij af te likken.

Het dessert:
Omdat we een menu van tevoren hadden gekregen, had ik gezien dat het een zoet dessert was. Aangezien ik geen zoetekauw ben, koos ik ervoor om voor een kaasplank te gaan. Ik kreeg 6 heerlijke kazen met wat vers brood en een chutney geserveerd.

Wat een heerlijke avond! Ik wil Denise en Mirella via deze weg bedanken en ook Cooqing. Lucas Rive, bedankt voor de heerlijke avond!

Geef een reactie