Turkse kookworkshop bij Nur Culinair in Lab 44:

Samen met Nur Culinair organiseerde ik voor de tweede keer dit jaar een Turkse kookworkshop voor foodies. In deze blog vertel ik je hier graag meer over.Nur Culinair:

Ik heb Nur vrij recent leren kennen en net als ik heeft zij een flinke switch gemaakt qua werk; van bankdirecteur naar fulltime een eigen cateringbedrijf runnen. Het is werkelijk prachtig om te zien met hoeveel passie en liefde Nur dit doet. Niets is teveel, aan alles is gedacht en het ontbreekt de deelnemers van zo’n workshop dan ook aan niets.

De opzet van de middag:

Na de opening met een glas bubbels en een korte introductie gingen we met elkaar koken. Eten verbindt, maar samen koken is helemaal een feestje wat mij betreft. Daarom gingen we snel aan de slag met de Turkse gerechten:

  • Lahmacun (Turkse pizza’s)
  • Kofte
  • Bulgursalade
  • Kabak ezme ( dip van yoghurt met courgettes en walnoot)
  • Turkse mosselen

Zelf zorgde Nur nog voor wat hapjes, waaronder gekruide kip, een groenteschotel en Turks brood met tzatziki.

Ik maakte samen met Robin de kofte, Turkse gehaktballetjes met onder andere basilicum, paprikapuree en ui. Hoewel alles onwijs lekker was, ben ik vooral fan van de kaak ezme. Ik ga dit binnenkort thuis maken en delen als recept. Omdat de basis bestaat uit courgette, yoghurt en walnoten, denk ik dat het zelfs geschikt is als ontbijt.

De kookworkshop:

Hoewel de tweede kookworkshop alweer voorbij is, komt er zeker weer een derde editie aan. Nur en ik gaan hier binnenkort voor zitten en nadenken wat de invulling gaat worden van deze middag.

Wil je nou ook een leuke kookworkshop volgen bij Nur Culinair, klik dan even op de link en wie weet kun jij ook binnenkort deze Turkse gerechten zelf proeven.

De foto’s in deze blog zijn mede mogelijk gemaakt door @zwartlichtfotografie, te volgen via Instagram. 

Geef een reactie