Turkse borek uit de airfryer met feta en spinazie:

Turkse borek uit de airfryer maak je gemakkelijk in de airfryer. Met slechts 3 ingrediënten maak je dit makkelijke gerecht eenvoudig zelf. 
Turkse borek at ik als puber regelmatig. Naast de Turkse pizza’s waar ik groot fan van ben, wilde ik ook wel eens afwisselen. Als ik niet ging voor een pizza, dan koos ik vaak voor borek. Ook op mijn vakanties met mijn ouders naar Turkije at ik regelmatig Turkse borek. Ik ben er dus enorm fan van. 

turkse borek uit de airfyer

Ik wist niet dat het zo gemakkelijk was om zelf borek te maken. Met filodeeg, feta en spinazie ben je er al. Je maakt ze extra mooi met een sesam mengsel na het bakken. 

turkse borek uit de airfyer

Turkse borek uit de airfryer met feta en spinazie:

Turkse borek uit de airfryer met feta en spinazie:

Recipe by Luuk
Course: Recept, Vegetarische en vegan recepten:
5 from 2 votes
Servings

5

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

300

kcal
Total time

20

minutes

De ingrediënten:

 • 470 gr 470 filodeeg (1 pak)

 • 200 gr 200 feta

 • 500 gr 500 gesneden spinazie (uit de vriezer)

 • 1 1 el gemengd sesamzaad

De bereidingswijze:

 • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
 • Prak de feta met de achterkant van een vork fijn en meng met de spinazie. Breng eventueel op smaak met peper.
 • Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Houdt 5 cm over van de onderkant en beleg met 1/6 van het fetamengsel. Ik gebruikte hiervoor een kleine theelepel en verdeelde het mengsel in een lange strook. Rol voorzichtig op en leg ze in een soort slakkenhuis.
 • Bak de borek in 5 min goudbruin en krokant. Bestrooi met het sesam mengsel. Herhaal 4 keer.
Variaties en meer:
 • Besmeer de borek in met wat zonnebloemolie. Ze gaan dan glimmen en zien er net wat lekkerder uit. Ook wordt de borek net iets krokanter. Kies dus wat jij lekkerder vindt. 
 • Ook lekker met een gebakken sjalotje en 2 tenen knoflook. Dit geeft de vulling net weer wat meer smaak. 
 • Je kunt de borek ook bakken in de oven (tijd en warmte blijven hetzelfde). Ik vond de Turkse borek uit de airfryer alleen mooier bakken. Ik heb thuis een kleine airfryer, maar je kunt er ook 2 tegelijkertijd bakken, mits je een grotere airfyer hebt. 

 

Meer Turkse recepten?

Op mijn website vind je meer Turkse recepten, zoals:

Volg Luukskitchen ook bijvoorbeeld op Facebook en Instagramen Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg, dus laat het weten en stuur mij een bericht. 

Eet smakeluuk!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie