Kapsalon met zoete aardappelfrites op rvs werkbank:

Twintig jaar geleden hadden we er nog nooit van gehoord, maar het eten van een kapsalon link ik vaak aan een avond stappen. Niet vooraf, maar vaak als ik de kroeg uitkom is dat zo’n fout maaltje waar ik dan onwijs zin in kan hebben. In deze blog een gezondere variant. Aan de slag:

Je kunt kiezen voor normale frites, maar ik gebruik zoete aardappel frites, simpelweg omdat ik dat lekkerder vind. Neem lekker de tijd om ze zelf te snijden. Naast het feit dat het leuk is om je eigen frites te maken, is het ook een stuk voordeliger dan de kant en klare zakken frites.

Ik gebruik nu kipdoner, maar ik ga binnenkort ook nog een veganvariant maken. Mocht je nog opzoek zijn naar een mooie werkbank voor in de keuken, kijk dan eens naar deze rvs werkbank

De ingredienten:

Voor 2 personen

 • 600 gr zoete aardappel
 • 250 gr gegaarde kipdoner of shoarma
 • 1 el olijfolie
 • 50 gr geraspte kaas
 • 1/2 krop ijsbergsla
 • 1/2 komkommer
 • 4 trostomaten
 • 3 el knoflooksaus
 • Optioneel: jalapenopepers en sambal

De bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius. Was de aardappels en snijd in lange dunne frites. Bak ik 20/25 min gaar en goudbruin met de olie.

Snijd in de tussentijd de komkommer in dunne repen, de tomaten in kwarten, de sla in dunne repen en de peper in ringen.

Verdeel het vlees over de frites en garneer met kaas. Bak nog 4 min in de oven, totdat de kaas lekker gesmolten is. Haal uit de oven en top af met de sla, komkommer, tomaat, jalapeno en knoflooksaus en eventueel sambal.

Variaties en meer:

Voor meer comfortfood, verwijs ik je graag naar mijn website, zoals deze gerechten:

Eet smakeluuk!

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Roefie 1 schreef:

  Weer zo’n lekker recept van Luukskitchen….en ook nog eens een gezonde versie… 👍👍😍

  1. luukskitchen schreef:

   Heerlijk he. De zoete aardappel frites maakt het extra lekker 🙂

Geef een reactie