Andijviestamppot met speklappen, spekjes en geraspte kaas:

Mijn favoriet is een andijviestamppot en in deze blog vertel ik je graag meer over. Aan de slag:

Nu de zon steeds meer plaatsmaakt voor herfstachtig weer, krijg ik ook meer zin in stamppotten. Ik ben echt fan van andijviestamppot. Als ik als kind mocht kiezen wat we gingen eten, dan koos ik vaak voor een flinke pan met andijviestamppot. Mijn moeder bakte dan speklappen extra krokant voor mijn broer, terwijl ik ze liever wat zachter had. Wat heb ik hier goede herinneringen aan!

De ingredienten: 

  • 1 kg iets kruimige aardappels
  • 400 gr speklappen
  • 200 gr spekjes
  • 300 gr andijvie
  • 150 ml volle melk
  • Zout/peper naar smaak
  • 50 gr geraspte kaas

De bereidingswijze:

Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook in 20 min zacht en gaar.

Bak de spekjes in de tussentijd in 7 min hard en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Marineer de speklappen met peper en zout en bak ze in het bakvet van de spekjes in 13 min hard en krokant.

Giet de aardappels af, meng de kaas en melk erdoor en verwarm op laag vuur. Voeg de spekjes toe en in delen de andijvie. Laat slinken en schep er weer een flinke hand andijvie door. Herhaal totdat alle andijvie goed is gemengd met de puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Variaties en meer:

Deze warme maaltijden zijn ook een waar succes:

Eet smakeluuk!

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie