Snelle pasta met spekjes, champignons en roomsaus:

Soms is het heerlijk om niet van tevoren te weten wat je die avond gaat koken. Zo trok ik de koelkast open en zag ik een bakje champignons staan waar ik iets mee moest maken. Pasta heb ik altijd in huis en zo ontstond al gauw een nieuw recept voor op de blog.

Aan de slag:
Het gerecht is snel te maken met maar een paar ingrediënten. Ik koos in dit recept voor een glutenvrije rijstroom, omdat ik dit nog in huis had. Dat hoeft niet, want je kunt ook prima een kookroom gebruiken of een andere plantaardige room. De spekjes die ik gebruik zijn biologisch, zoals je van mij gewend bent.

De ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 100 gr volkoren pasta
  • 100 gr spekjes
  • 200 ml (glutenvrije) rijstroom of kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 20 gr geraspte pecorinokaas
  • 10 gr peterselie
  • Zwarte peper gemalen
De bereidingswijze voor een snelle pasta:

Bak de spekjes op middelhoog vuur zo’n 5 min. Voor krokante spekjes bak je ze 5 min langer. Snijd in de tussentijd de champignons in kwarten en voeg toe bij de spekjes. Bak zo’n 5 min mee. Voeg de room toe en draai het vuur laag.

gebakken spekjes

Breng een pan met 1l water aan de kook. Snijd de knoflooktenen grof, hak de peterselie en rasp de kaas fijn. Voeg toe aan het champignonmengsel, maar hou de kaas apart en de helft van de gehakte peterselie.

champignons bakken met spek

Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe. Dit kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Giet de pasta uit en verdeel over 2 borden. Verdeel het champignonmengsel erover en top af met de kaas en wat verse peterselie.

Variaties en meer:

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Eet smakeluuk!

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie