Snelle pasta met spekjes, champignons en roomsaus

Soms is het heerlijk om niet van tevoren te weten wat je die avond gaat koken. Zo trok ik de koelkast open en zag ik een bakje champignons staan waar ik iets mee moest maken. Pasta heb ik altijd in huis en zo ontstond al gauw een nieuw recept voor op de blog.

Aan de slag:
Ik heb nog weinig pastagerechten op mijn site staan en dit is een absolute aanvulling. Het gerecht is snel te maken met maar een paar ingrediënten. Ik koos in dit recept voor een glutenvrije rijstroom, omdat ik dit nog in huis had. Dat hoeft niet, want je kunt ook prima een kookroom gebruiken of een andere plantaardige room. De spekjes die ik gebruik zijn biologisch, zoals je van mij gewend bent.

De ingrediënten:

 • 100 gr volkoren pasta
 • 100 gr spekjes
 • 200 ml (glutenvrije) rijstroom of kookroom
 • 2 tenen knoflook
 • 200 gr kastanjechampignons
 • 20 gr geraspte pecorinokaas
 • 10 gr peterselie
 • Zwarte peper gemalen

De bereidingswijze:

Bak de spekjes op middelhoog vuur zo’n 5 min. Voor krokante spekjes bak je ze 5 min langer. Snijd in de tussentijd de champignons in kwarten en voeg toe bij de spekjes. Bak zo’n 5 min mee.

Breng een pan met 1l water aan de kook. Snijd de knoflooktenen grof, hak de peterselie en rasp de kaas fijn. Voeg toe aan het champignonmengsel, maar hou de kaas apart en de helft van de gehakte peterselie.

Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe. Dit kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Giet de pasta uit en verdeel over 2 borden. Verdeel het champignonmengsel erover en top af met de kaas en wat verse peterselie.

Variaties en meer:

 • Je kunt de spekjes ook prima vervangen door 150 gr kippendijen. Snijd in dunne reepjes en voeg toe ipv de spekjes.
 • Je kunt de Pecorino ook vervangen door Parmezaanse kaas.
 • Varieer met de topping. Je kunt ook wat gehakte walnoten toevoegen of gehakte bladpeterselie.

Eet smakeluuk!

 

Advertenties

Geef een reactie