5x back to school recepten voor in de lunchtrommel:

Gezond lunchen en snacken; het is mogelijk en kan al met een paar simpele ingrediënten. Ongezouten noten of een gezonde salade? In deze blog vertel ik je er alles over. 5x back to school recepten voor in de lunchtrommel

bento box Mepal 5x back to school recepten

Back to school:

Nu de vakanties ten einde zijn, is het tijd om de balans op te maken. Ik merk zelf dat ik op dit moment in een goede ‘flow’ zit. Qua sporten breng ik 4 x per week een bezoek aan de sportschool en daardoor maak ik automatisch ook bewuste keuzes qua voeding. Op dit moment is het zo dat ik geen of amper gluten/lactose wil eten, waardoor mijn recepten er ook anders uit zullen zien.

picknick met metaal

De laatste zondag voordat het schooljaar weer begint; als oud-leerkracht kan ik me die avond en nacht nog goed herinneren. Ik denk dat dit ieder jaar opnieuw de meest onrustige nacht van het jaar was. Veel collega’s die in het onderwijs werken zullen dat gevoel herkennen. ‘Heb ik echt overal aan gedacht? Had ik die schriften nou wel of niet klaargelegd? Is die groepsindeling nou wel zo handig? ‘ Alles spookt nog even lekker door je hoofd.

dadelballetjes

Tegelijkertijd betekende dat voor mij ook het einde van de vakantie en het moment om de lunchbox weer te vullen. Ik ben zelf niet het type wat iedere dag een boterham met kaas wilt eten. Al meerdere jaren at ik op mijn werk diverse gerechten, van verse soepen tot salades en van wraps tot rijstwafels met beleg. Ik maakte daarin altijd bewuste keuzes en koos dan vaak voor de ‘bentobox’ van Mepal. Het grote voordeel vind ik dat de producten lekker knapperig en vers blijven en dat je de dressing kunt scheiden van de rest. Op de foto is te zien hoe ik deze box gebruikte tijdens een picknick. 

Lees hieronder hoe je het volledige recept maakt en wat je allemaal nodig hebt.

5x back to school recepten voor in de lunchtrommel:

5x back to school recepten voor in de lunchtrommel:

Recipe by Luuk
Course: Lunch en dips:Cuisine: EuropeesDifficulty: eenvoudig
5 from 2 votes
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

300

kcal
Total time

40

minutes

De ingrediënten:

 • 50 gr 50 pecannoten

 • 50 gr 50 cashewnoten

 • 50 gr 50 paranoten

 • 1 1 el raz el hanout

 • 5 gr 5 gedroogde tijm

 • 2 2 el zonnebloemolie

De bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 180 gr Celcius. Zet alvast een met bakpapier bekleedde bakplaat klaar.
 • Meng de olie met de ras el hanout. Voeg de noten toe en roer goed door elkaar. Verdeel de noten over het bakblik.
 • Ris de tijm van de takjes af en verdeel over de noten. Bak de noten 30 min in de oven. Na 15 min uit de oven halen en omschudden. Bak nog een keer 15 min en laat afkoelen op het bakblik voor gebruik.

Variaties en meer

 • Ipv verse tijm kun je ook gedroogde tijm gebruiken.
 • Ipv tijm kun je ook kiezen voor rozemarijn of Italiaanse kruidenmix.
 • Nootjes met pit? Voeg een 1/2 el cayennepeper toe.

Meer ‘back to school’ recepten:

In de gezonde lunchbox passen meer recepten, zoals:

Deze gezonde dadelballetjes zijn eenvoudig om te maken en super smaakvol.

Maak eens je eigen glutenvrije brood, vol met vezels, noten en zaden. 

Niets lekkerders dan een verse salade; deze salade nicoise maak je zelf!

Eggmuffins zijn enorm vullen en verdienen dat plekje in jouw lunchtrommel. 

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » 5x back to school recepten voor in de lunchtrommel:
Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » 5x back to school recepten voor in de lunchtrommel:

Deze blog is 5x back to school recepten voor in de lunchtrommel: tot stands gekomen in samenwerking met Mepal. 

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie