5x back to school recepten voor in de lunchtrommel:

bento box Mepal

Gezond lunchen en snacken; het is mogelijk en kan al met een paar simpele ingrediënten. Ongezouten noten of een gezonde salade? In deze blog vertel ik je er alles over.

Back to school:

Nu de vakanties ten einde zijn, is het tijd om de balans op te maken. Ik merk zelf dat ik op dit moment in een goede ‘flow’ zit. Qua sporten breng ik 4 x per week een bezoek aan de sportschool en daardoor maak ik automatisch ook bewuste keuzes qua voeding. Op dit moment is het zo dat ik geen of amper gluten/lactose wil eten, waardoor mijn recepten er ook anders uit zullen zien.

De laatste zondag voordat het schooljaar weer begint; als oud-leerkracht kan ik me die avond en nacht nog goed herinneren. Ik denk dat dit ieder jaar opnieuw de meest onrustige nacht van het jaar was. Veel collega’s die in het onderwijs werken zullen dat gevoel herkennen. ‘Heb ik echt overal aan gedacht? Had ik die schriften nou wel of niet klaargelegd? Is die groepsindeling nou wel zo handig? ‘ Alles spookt nog even lekker door je hoofd.

Tegelijkertijd betekende dat voor mij ook het einde van de vakantie en het moment om de lunchbox weer te vullen. Ik ben zelf niet het type wat iedere dag een boterham met kaas wilt eten. Al meerdere jaren at ik op mijn werk diverse gerechten, van verse soepen tot salades en van wraps tot rijstwafels met beleg. Ik maakte daarin altijd bewuste keuzes en koos dan vaak voor de ‘bentobox’ van Mepal. Het grote voordeel vind ik dat de producten lekker knapperig en vers blijven en dat je de dressing kunt scheiden van de rest. Op de foto is te zien hoe ik deze box gebruikte tijdens een picknick. 

picknick met metaal

Details

Hoeveel?

1 badge met noten

Voorbereiden:

10 min

Oventijd:

30 min

Calories

de ingredienten voor geroosterde noten:

 • 50 gr pecannoten

 • 50 gr cashewnoten

 • 50 gr paranoten

 • 1 el raz el hanout

 • 5 gr gedroogde tijm

 • 2 el zonnebloemolie

de bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 180 gr Celcius. Zet alvast een met bakpapier bekleedde bakplaat klaar.
 • Meng de olie met de ras el hanout. Voeg de noten toe en roer goed door elkaar. Verdeel de noten over het bakblik.
 • Ris de tijm van de takjes af en verdeel over de noten. Bak de noten 30 min in de oven. Na 15 min uit de oven halen en omschudden. Bak nog een keer 15 min en laat afkoelen op het bakblik voor gebruik.

Variaties en meer

 • Ipv verse tijm kun je ook gedroogde tijm gebruiken.
 • Ipv tijm kun je ook kiezen voor rozemarijn of Italiaanse kruidenmix.
 • Nootjes met pit? Voeg een 1/2 el cayennepeper toe.

Meer ‘back to school’ recepten:

In de gezonde lunchbox passen meer recepten, zoals:

Eet smakeluuk!

Deze blog is tot stands gekomen in samenwerking met Mepal

dadelballetjes

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie