Gnocchi ovenschotel met broccolisaus, avocado en tomaat:

Een vegan gnocchi ovenschotel maken zonder gluten en 100% plantaardig? Lees het in deze blog.Gezondere leefstijl:

 Hoewel ik de afgelopen tijd al heel vaak vegetarisch kook heb ik besloten om de aankomende tijd nog beter op te letten met wat ik eet. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is mijn reuma, waar ik helaas last van blijf houden.

Ik ga ervaren hoe het is om 3 eetmomenten per dag te hebben, tussen 12.00-19.00 uur; ook wel intermittent fasting genoemd. Ik ken inmiddels meerdere mensen die hier baat bij hebben en ik wil dit nu ook gaan ervaren. Ik kies er daarbij voor om ook glutenvrij en lactosevrij te gaan eten, wat zal betekenen dat je vooral dit soort recepten ziet verschijnen de komende tijd.

Ga je dan nooit meer buffelmozzarella, feta en kaas eten? Het antwoord daarop is vrij eenvoudig; zeker wel, maar ik denk dat dat bewuster zal gaan dan hoe ik dat tot nu toe heb aangepakt.

Dit alles is ontstaan na een fijn gesprek deze week met Aico van Totem Lifestyle. Hij deelt dezelfde mening als ik, dat voedsel dient als voeding en niet als vulling. Weet wat je eet, kies voor 3 momenten per dag, kook met veel groente en vezels. Het werken met een weekmenu is wennen, maar de eerste hangt inmiddels op de koelkast.

Details

Hoeveel?

2 personen

Voorbereiden:

15 min

Kooktijd:

15 min

de ingredienten:

 • 250 gr glutenvrije gnocchi

 • 2 avocado’s

 • 50 ml havermelk

 • 300 gr broccoli

 • 125 gr tomaten

 • 2 tenen knoflook

 • zout en peper

de bereidingswijze:

 • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel af onder koud stromend water. Zet weg tot gebruik. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 • Snijd de broccoli is grove stukken, inclusief de stronk. Kook dit in ruim water 15 min, totdat de broccoli zacht en gaar is en giet af. Voeg de melk toe, de knoflook en de avocado’s. Pureer glad met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

  gnocchi ovenschotel
 • Verdeel de gnocchi over een ovenschaal, verdeel de saus erover, halveer de tomaten en verdeel over de saus. Bak af in 8-10 min in de oven. 

  gnocchi ovenschotel vegan

Variaties en meer:

 • Is vegan niet nodig, dan kun je ook gewone melk gebruiken voor dit recept.
 • In plaats van broccoli kun je ook kiezen voor bloemkool of romanesco. Kies vooral wat er in de aanbieding is of in het seizoen.
 • De avocado maakt het romig. Je mag er gerust nog 1 toevoegen als je hiervan houdt.

 Meer recepten zonder gluten?

Op mijn website staan inmiddels al veel recepten zonder gluten en lactose, zoals:

Eet smakeluuk!

 

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Remke schreef:

  Havermelk is niet glutenvrij! Als je bijv coeliakie hebt is dit in een glutenvrij dieet not done! Tenzij je specifieke glutenvrije havermelk gebruikt, maar dan zou ik dat in je recept vermelden

  Verder ga ik hem zeker keer proberen! Alleen dan met gewone lactosevrije melk

Geef een reactie