Shakshuka met verse zalm, ei en paprika:

Shakshuka met zalm is een gerecht wat makkelijk te maken is, boordevol zit met groenten en een eenpansgerecht. In deze blog vertel ik je er alles over. Inductiekoken:

Hoewel ik vooral thuis in mijn eigen keuken te vinden ben, kook ik ook regelmatig bij mijn moeder thuis. Inductie koken is niet moeilijk, het was voor mij slechts een kwestie van wennen. Ik verbaas me er keer op keer over hoe snel je iets aan de kook brengt en hoe makkelijk je de kookplaat na afloop weer schoonmaakt. In mijn volgende huis ga ik ook zeker over op inductie!

De pan die ik voor dit recept gebruik is de ‘BK Infinity koekenpan 24 cm‘. Bij het koken op inductie is het belangrijk dat je de juiste pannen hebt. Een pan die een bodem heeft die magnetisch is, vlak, en geen braampjes heeft, is geschikt. Inmiddels zijn ruim 80% van alle BK-pannen geschikt voor inductie en op die manier is de overstap naar inductie ook geen probleem. Het milieutechnische aspect van inductie koken ten opzichte van het koken op gas spreekt mij persoonlijk erg aan.  

De koekenpan die ik heb gebruikt voor deze shakshuka met verse zalm is ideaal om te gebruiken wanneer je een eenpansgerecht maakt. Makkelijk, snel klaar en ook prima bruikbaar voor mijn geliefde en gezonde gerechten. Ik vertel je graag hoe dit dit doet.!

Details

Hoeveel?

2 personen

Voorbereiden:

10 min

Kooktijd:

15 min

de INGREDIËNTEN voor shakshuka met zalm:

 • 400 gr tomaten in blik

 • 100 gr verse zalm

 • 3 eieren

 • 2. tenen knoflook

 • 1 sjalot

 • 5 gr verse peterselie

 • Zout en peper

 • 1 el milde olijfolie

dE BEREIDINGSWIJZE:

 • Snijd de zalm in grove stukken. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd in repen en in fijne blokjes. Hak de peterselie grof.shakshuka met zalm
 • Verwarm de pan voor op stand 2 of 3. Als je een pan direct op een hoge stand zet op inductie, heb je kans dat de bodem bol trekt. Verhoog hierna de stand naar 6 en verhit 1 el olie in de pan. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak in 5 min gaar en goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper.   shakshuka met zalm
  shakshuka met zalm
 • Breng aan de kook en maak 3 ‘kuiltjes’ in de tomatenstoof. Breek de eieren hierboven en laat in 10-12 min gaar worden. Na 5 min voeg je de stukken zalm toe. Verdeel de peterselie erover en geniet van de shakshuka met verse zalm.
  shakshuka met zalm

Variaties en meer:

Shakshuka kun je zowel eten als ontbijt, tijdens de lunch of als avondmaaltijd. Ik geef je graag nog wat tips om dit gerecht nog lekkerder te maken:

 • Shakshuka smaakt ook heerlijk met verse stukjes feta.
 • Zie dit gerecht als een tomatenstoof. Kook er bijvoorbeeld nog 100 gr zilvervliesrijst bij als je dit eet tijdens het diner.
 • Vervang de zalm voor verse tonijn. Tonijn in blik kan ook prima.

Meer inspiratie?

Op mijn website vind je meer glutenvrije en lactosevrije recepten, zoals:

Eet smakeluuk!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met BK. Voor een volledig overzicht van alle pannen, klik op de link.  

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie