Heb jij deze keukenbenodigdheden al in huis?

Of je nu een topchef of een hobbykok bent of gewoon graag experimenteert, in elke keuken zijn er een aantal basisbenodigdheden die je moét hebben.

Zo zijn een degelijk vuur, een goede oven, een scherpe messenset en dikke ovenwanten onontbeerlijk voor wie graag in de keuken staat. Hoe uitgebreid je je keukenmateriaal wilt, is een persoonlijke keuze, maar ik heb voor jou enkele keukenbenodigdheden die je zeker in huis zal willen halen.

luukskitchen keuken]

Potten en pannen

Potten en pannen bestaan in alle mogelijke soorten en formaten. Bij de aankoop van potten en pannen moet je rekening houden met drie aspecten: waarvoor zal ik de pan gebruiken, welk materiaal wil ik en voor welk type fornuis is het geschikt? Je kan de keuze maken om potten en pannen van verschillende merken in huis te halen, maar waarom kies je niet voor het uitgebreide assortiment van één merk? Het aanbod Le Creuset pannen, bijvoorbeeld, is zeer omvangrijk en bovendien van een uitstekende kwaliteit. Zo ben je er zeker van dat je voor elk gerecht en elke bereidingswijze de perfecte pan in huis hebt.

keuken

Elektrische apparaten

Er zijn heel wat elektrische apparaten die jouw werk in de keuken vergemakkelijken. De foodprocessor, met zijn verschillende snij-en raspschijven, is de perfecte hulp in de keuken. Die snijdt veel sneller dan jij dat manueel doet. Een blender is dan weer ideaal om soep te maken, maar ook voor smoothies of sauzen. Ook een ijsmachine is leuk om in huis te hebben om zelf lekker roomijs te maken.

keuken tools

Kleine keukenhulpjes

Dan zijn er ook nog kleine accessoires die jou helpen tijdens het koken en bakken. Eet je graag courgetti – spaghetti van courgette – dan kan je niet zonder spiraalsnijder. Je zou ook een juliennesnijder kunnen gebruiken, maar je sliertjes zullen lang niet zo dun zijn als bij een spiraalsnijder. Wie graag taart maakt, weet dat het belangrijk is om het recept nauwkeurig te volgen en je ingrediënten goed af te wegen. Een theelepel of koffielepel kan verschillen per lepel, dus zijn maatlepels een goede tool om steeds dezelfde hoeveelheden te gebruiken. Een silicone bakmat is ook praktisch als je graag koekjes bakt. Zo hoef je niet steeds een nieuw vel bakpapier te gebruiken dat vervolgens in de vuilnisbak belandt. Dit accessoire is goed voor het milieu en hoef je enkel maar eens af te wassen.

Eenmaal je deze keukenaccessoires in huis hebt, zal je zien dat je ook nieuwe gerechtjes zal uitproberen. Je wilde misschien al langer courgetti maken: met de spiraalsnijder is die op een-twee-drie klaar. Wanneer duik jij in de keuken?

Eet smakeluuk!

keuken gebruiken

Geef een reactie