Blauwe smoothiebowl met fruit

Een blauwe smoothiebowl maak je gemakkelijk zelf. In deze blog vertel ik je er alles over.

Een smoothiebowl maken is iets wat ik regelmatig doe. Het is eigenlijk een smoothie maar dan in een bakje voorzien van wat vers fruit of andere toppings. Ik koos deze keer voor aardbeien, frambozen en cacaonibs.

Ik kan me voorstellen dat je enigszins sceptisch naar onderstaand plaatje kijkt. De kleur blauw is normaal gesproken chemisch en dus niet perse iets wat bij mijn kijk op voeding past. Spirulina (algen) ken je wellicht en is normaal groen. Toch bestaat er ook blauwe spirulina en dat heb ik gebruikt in dit recept. Ik ga er zeker nog meer mee maken, maar daar kom ik later uitgebreid op terug. 

smoothiebowl blauw

Blauwe smoothiebowl met fruit

Blauwe smoothiebowl met fruit

Recipe by Luuk
Course: Ontbijtrecepten:, Recept
5 from 1 vote
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time
Calories

300

kcal
Total time

5

minutes

De ingrediënten:

 • 2 2 bio bananen

 • 1 1 tl blauwe spirulina

 • 4 4 dadels

 • 300 ml 300 amandelmelk

 • 75 gr 75 havermout

 • 1 1 tl kaneel

 • rood fruit naar keuze

De bereidingswijze:

 • Verwijder de schil van de banaan en snijd in dunne plakken.
 • Meng de havermout met de amandelmelk, banaan, kaneel, dadels en spirulina. Mix alles met een staafmixer of gebruik een blender.
 • Schenk over in een kom en top af met vers fruit zoals aardbeien en frambozen. Garneer met cacaonibs.
Variaties en meer:
 • Ik koos ervoor om deze blauwe smoothiebowl aan te vullen met havermout voor extra vezels, maar dat hoeft niet. Kies dus vooral wat jij lekker vindt.
 • Ik koos voor amandelmelk, maar je kunt ook soja- of rijstmelk gebruiken. Dit maakt voor de smaak niet uit.
 • Je kunt altijd nog een schep blauwe spirulina toevoegen als je de bowl blauwer wilt hebben. Kies dus vooral wat jij mooier vindt en geniet ervan.

Volg Luukskitchen ook bijvoorbeeld op Facebook en Instagramen Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg, dus laat het weten en stuur mij een bericht als je dit wilt. 

eet smakeluuk!

blauwe smoothiebowl

Geef een reactie