Fruitsalade met appel, peer, mandarijn en gedroogd fruit

Hoe lekker om de dag te starten met vers fruit. Je kunt eindeloos variëren en toch val ik vaak terug op frambozen en blauwe bessen. Ik vind ze onwijs lekker en natuurlijk speelt het gezonde imago ook een belangrijke rol. Voor Too Good To Go ging ik weer aan de slag

Aan de slag:

Vroeger at ik als kind altijd op zondag een vers bakje fruit. Mijn vader of moeder sneed iedere zondag allerlei soorten fruit in stukken en dit ging in een grote glazen kom. Ik had er als kind niet altijd zin in maar nu kijk ik met veel plezier terug op deze tijd.

Bij de markt op bij een Turkse winkel koop je fruit vaak voor lage prijzen. Mijn advies is dan ook om hier lekker jouw fruit te kopen. Ook kun je gebruik maken van de seizoensaanbiedingen. Gebruik je fruit voor smoothies, koop dan fruit uit de vriezer. Vaak vele malen goedkoper maar ook voedzaam en rijk aan vitamienen.

De ingrediënten:

Voor 2 personen:

  • 2 sinaasappels
  • 1 mandarijn
  • 2 appels
  • 2 peren
  • gedroogd fruit; optioneel

De bereidingswijze:

Schil de sinaasappel en snijd in stukken. Halveer de appels en peren, verwijder de zaadlijsten en snijd ook in grove stukken. Schil de mandarijn en verdeel de partjes over de salade.

Variaties en meer:

Op mijn website vind je meer ontbijtopties, zoals:

Eet smakeluuk!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie