Probeer deze 3 gezellige winterkoffies terwijl je thuis zit

Geschatte leestijd: 3 minuten

De feestdagen zitten erop, maar dat wil niet zeggen dat de kerstsfeer daarom al helemaal verdwenen is. Probeer deze 3 gezellige winterkoffies

Stiekem dromen we van een prachtig winterlandschap terwijl op andere plaatsen in het land de sneeuwvlokjes al naar beneden dwarrelen. Om de volledige winterbeleving te ervaren, kunnen we misschien maar beter iets drinken dat ook zo smaakt. We hebben het over koffie, maar geen gewone koffie, wel eentje die smaakt als een limited edition van de lokale koffiezaak. 

amandelmelk maken Probeer deze 3 gezellige winterkoffies

Naast je favoriete l’or espresso, is het helemaal niet zo moeilijk om die winterse koffies thuis na te maken. Als je maar een paar basisingrediënten bij de hand hebt, zoals koffie, melk en een paar makkelijk te vinden smaakmakers, ben je er helemaal klaar voor. Hoe fijn!

De eerste winterkoffie waar wij aan denken is de Gingerbread Latte. Smaken van kruidige peperkoek gemengd met kaneel, mmm! Eigenlijk kan je dit latte recept gemakkelijk aanpassen met een siroop smaak die jij lekker vindt. Hoewel peperkoek perfect is voor de winterdagen, kun je ook vanille, hazelnoot of zelfs pompoenkruiden gebruiken als je dat liever hebt, Dolce Gusto capsules heeft er zelfs standaard met caramel. 

Dan is er ook nog de Peppermint Mocha. We hebben niet alleen geleerd hoe we onze favoriete winterkoffie kunnen maken, maar ook hoe we het extra speciaal kunnen maken door ons koffiekopje in gesmolten chocolade te dopen voordat we de drank erin gieten. Je kan deze truc ook proberen wanneer je warme chocolademelk voor de kinderen maakt! Er bestaan genoeg variaties van deze koffie:

  • Je kan meer koffie of meer chocolademengsel gebruiken, afhankelijk van je eigen voorkeur. Als je geen grote koffieliefhebber bent, gebruik dan iets minder. Als je je mokka niet te zoet wilt, gebruik dan iets minder suiker.
  • Voor een White Chocolate Peppermint Mocha, gooi je wat witte chocolade stukjes bij de melk tijdens het verwarmen. Roer en laat ze smelten, genieten maar!
  • Je kan gemakkelijk een zuivelvrije versie van deze Peppermint Mocha maken door geen zuivel te gebruiken. Kiezen voor amandelmelk is een goede optie!
  • Voor een magere Peppermint Mocha kan je ook magere melk gebruiken (1% of 2%), en een suikervervanger of natuurlijke zoetstof.

Nog een ideetje dat perfect is voor de winterdagen: Cinnamon Spice Cold Foam. Zoals de naam het zelf zegt, is het gebruik van kaneel essentieel. Het koude schuim is wat deze koffiedrank extra speciaal maakt, en er zijn meerdere manieren waarop je het perfecte schuim kunt bereiken, afhankelijk van welke keukengadgets je bij de hand hebt. Opties genoeg dus om een speciale koffie te maken tijdens deze winterdagen!

eet smakeluuk! 

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Probeer deze 3 gezellige winterkoffies

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Probeer deze 3 gezellige winterkoffies terwijl je thuis zit

Geef een reactie