De populairste koffiesoorten op een rijtje:

Wil je beginnen met koffie drinken? Dan raak je misschien overweldigd door de verschillende opties.Zo kan je kiezen uit espresso, cappuccino, latte macchiato en nog veel meer. Wij zetten de populairste koffiesoorten op een rijtje, zodat jij je nieuwe favoriet kan ontdekken en proeven.

Espresso:

De espresso is de sterkste soort van het ‘koffie alfabet’. Het wordt ook weleens een shot koffie genoemd. Dit komt doordat het maar een kleine hoeveelheid geconcentreerde koffie bevat. Bij een espresso wordt heet water door zeer fijn gemalen koffie geperst, waardoor er een heerlijke aromatische smaak ontstaat. Doordat de smaak zo intens is krijg je vaak maar een kleine hoeveelheid. De espresso is ook te herkennen aan de bruine crèmelaag, die koffievetten en suiker bevat. Wals de espresso goed door, zodat je de verschillende lagen proeft als één geheel. Thuis kan je een espresso gemakkelijk namaken met de juiste koffiecups 

Turkse koffie

Cappuccino:

De cappuccino is misschien wel de meest populaire koffiesoort. Het is een toegankelijke smaak die (bijna) iedereen wel lekker vindt. Een cappuccino bestaat uit 1/3 espresso, 1/3 warme melk en 1/3 melkschuim. De bereidingswijze is als volgt: allereerst wordt er een sterk kopje espresso gezet en vervolgens wordt er melk opgeschonken. De melk en espresso mengen zich tot een aromatisch, zacht geheel. Als ‘finishing touch wordt er een mooie melkschuimlaag opgegoten. De cappuccino kan Instagramwaardige plaatjes opleveren, want sommige barista’s maken een heus kunstwerk in de melkschuimlaag. 

Latte macchiato:

Een latte macchiato wordt weleens door de war gehaald met de cappuccino. Beide koffiesoorten staan bekend om hun romige melklaag. Toch zijn er heuse verschillen. Een latte macchiato wordt in een hoog glas geserveerd zodat het geheel mooi tot zijn recht komt, terwijl de cappuccino moeiteloos in een klein koffiekopje past. Dit komt doordat de latte macchiato wordt bereid met verschillende lagen en temperaturen. Het glas wordt eerst gevuld met espresso, vervolgens ⅖ deel warme melk en afgemaakt met 1/5 laag melkschuim. Door het in een hoog glas te presenteren, ontstaat er een mooie diversiteit van lagen.  

Koffie verkeerd:

De benaming klinkt een beetje vreemd, maar koffie verkeerd is een echte Nederlandse klassieker. Het is eigenlijk een kopje warme melk gemengd met koffie. Omdat het natuurlijk andersom hoort heet het koffie verkeerd. Het verschil met een latte macchiato en cappuccino? Bij een koffie verkeerd schenk je de koffie over de melk in plaats van andersom. Ook wordt er gebruik gemaakt van zwarte koffie in plaats van een espresso. Wil je dus koffie kopen voor de koffie verkeerd? Vergeet dan niet dat je daarvoor normale koffie kan gebruiken.  

dadelballetjes

Opzoek naar lekkere snacks voor bij de koffie?

Eet smakeluuk!

notenfudge glutenvrij

Deze blog is tot stand gekomen is samenwerking met ‘Koffievoordeel.nl’.

 

 

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie