Vlees voor bijzondere gelegenheden worden steeds belangrijker:

Een gehaktbal kan hartstikke lekker zijn, maar is misschien wat minder geschikt voor momenten waarop je een heel bijzondere maaltijd in elkaar wilt zetten.We zien steeds meer een onderscheid tussen vlees voor iedere dag, en vlees voor bijzondere momenten. En voor die laatste categorie willen we best een beetje extra ons best doen, of wat meer betalen. Het is tenslotte een speciale gelegenheid, en dat vraagt om een bijzonder gerecht. 

kipsate bbq

Vlees voor iedere dag: niet zo bijzonder 

 Het vlees dat we in de supermarkt kopen, is op zich prima. Steeds meer mensen letten erop dat ze geen zogenaamde kiloknaller te pakken hebben, en kiezen voor vlees dat een verantwoorde achtergrond heeft. Biologisch vlees wordt steeds meer gekocht, omdat we steeds meer inzien dat dit op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid de beste keuze is.

Alhoewel het vlees dat we dagelijks kopen en eten van prima kwaliteit is, is het niet per se heel bijzonder. Dat hoeft ook niet, het is niet iedere dag feest. Je dagelijkse maaltijden mogen lekker en van goede kwaliteit zijn, bovenal is het belangrijk dat zij voedzaam zijn. Daarnaast vinden we het prettig als we aan de bereiding ervan niet al te veel tijd kwijt zijn, en we geen al te ingewikkelde recepten hoeven te volgen. We kiezen dus vaak voor vlees en andere maaltijdcomponenten die we kennen, waarvan we weten hoe we ze moeten bereiden, en waar we ons geen buil aan kunnen vallen. Snel, prima, en niet al te ingewikkeld: de Nederlandse keuken samengevat in een paar woorden. 

kipdrumsticks maken

Soms willen we iets bijzonders 

Hoe saai en weinig afwisselend onze dagelijks maaltijden misschien soms kunnen zijn, zo hoog zijn onze eisen aan de maaltijden die we op bijzondere momenten bereiden. Hiermee willen we uitpakken, willen we van gerechten genieten die we nog niet eerder proefden. Om dat alles te bereiken willen we ook best wat meer moeite doen. Bijzonder vlees kopen, dat we nog niet eerder aten, en dit volgens een goed recept bereiden. Lekker lang in de keuken staan, en een maaltijd te bereiden om trots op te zijn. 

Voor veel mensen is het belangrijkste deel van de maaltijd, de basis waar alles om draait, het vlees. Op bijzondere momenten kiezen we graag voor iets bijzonders, iets luxe. Wild vlees wordt bijvoorbeeld rondom de grote feestdagen veel verkocht. Niet iets dat we dagelijks op tafel zetten, wel bijzonder om eens mee uit te pakken. Zo blijkt die Nederlandse keuken toch een stuk minder saai te zijn dan je misschien dacht. Op doordeweekse dagen maken we ons er graag gemakkelijk vanaf, maar is het feest, dan pakken we meer en meer ook écht uit. 

Opzoek naar recepten met vlees?

Op mijn website vind je heerlijke recepten met biologisch vlees, zoals:

Eet smakeluuk!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met ‘The Butchery’

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie