Crole natuurvlees in Sint Oedenrode

Geschatte leestijd: 4 minuten

Vorige week maandag was ik op bezoek bij de eigenaar van Crole. Op uitnodiging van Francine van Heerlijke Happen ) mocht ik hier een bezoek brengen.

De lunch:

Bij binnenkomst stonden er allerlei lekkere snacks voor ons klaar. Leon liet ons zijn eigen filet Americain proeven en homemade ossenworst. Een ding was zeker, ik wilde hiervan een stuk mee naar huis nemen! De filet was zo lekker smeuig en smaakte heel puur. Ook de ossenworst vond ik heerlijk.

Crole natuurvlees in Sint Oedenrode

We genoten ook van zelfgemaakte kalfskroketten en worstenbroodjes. De worstenbroodjes met galapeno’s erin hadden mijn absolute voorkeur. Na een korte voorstelronde en inleiding van Francine en Leon was het tijd om naar buiten te gaan.

De huifkartocht:

Samen met de andere foodbloggers was er voor ons ook een huifkartocht georganiseerd. Met een dikke winterjas en een glas rode wijn gingen we op pad. We gingen opzoek naar de Schotse Hooglanders van boer Leon. Hiervoor moesten we heel wat bospaden trotseren om uiteindelijk oog in oog te staan met deze lieve koeien.

Crole natuurvlees in Sint Oedenrode

De huifkar werd geparkeerd op het bospad en samen met Leon en de andere foodies gingen we de koeien bezoeken in het bos.

Eerlijk vlees:

Ik vond het prachtig om te zien hoe gelukkig deze koeien konden rennen in dit mooie natuurgebied. Leon is goed voor zijn beesten en dat was duidelijk te zien. De koeien liepen om hem heen en zelfs met hem mee naar een prachtig natuurgebied. Op de open vlakte vertelde Leon ons van alles over het leefgebied van deze koeien. Zo zijn de weersomstandigheden van groot belang voor de koeien, iets waar ik eigenlijk niet over nadacht.

Ik koop al jaren biologisch vlees, omdat ik de manier van grootbrengen van dieren in de bio-industrie diep triest vind. Het contrast met vandaag is zo groot, dat ik heel blij ben dat ik de laatste jaren vrijwel altijd kies voor biologisch of duurzaam vlees. Deze dieren zagen er zo gezond uit en dat komt de mens dan ook alleenmaar ten goede.

Terugkomst op de boerderij:

Eenmaal binnen stond de kachel weer aan en konden we even opwarmen bij de kachel. Leon had ook nog een mooie workshop ‘uitbenen’ voor ons geregeld van een echte slager. Hij liet ons zien hoe je de ossenhaas van de runderen eruit moest snijden. Tijdens dit fijne snijwerk werden er heel wat botten apart gelegd in een bak. Ik was bang dat deze botten in de afvalbak zouden eindigen en daarom trok ik de stoute schoenen aan. Ik vroeg Leon of ik een zak runderbotten mee naar huis mocht nemen om hier thuis bottenbouillon van te maken.

Van het vlees ging de kok een heerlijke steak tartare en carpaccio voor ons bereiden. Ook mochten we een smaakvolle pompoensoep proeven en malse ossenhaas met courgette en bearnaisesaus. Wat had ik een ontzettend leuke dag!

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Crole natuurvlees in Sint Oedenrode

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Crole natuurvlees in Sint Oedenrode

Geef een reactie