Maaltijden van Freasy

Geschatte leestijd: 5 minuten

We kennen allemaal wel de boxen van Hello Fresh, Marley Spoon en de andere grote merken die kant en klaar pakketten aanbieden. Gemak dient de mens, dus voor een 40-urige werkweek en een druk gezin/huishouden, houd je weinig tijd over voor in de keuken. Als je de boodschappen en het bijpassende recept dan al in huis hebt, dan is dat wat waard! Maaltijden van Freasy

image2 (19)

Freasy voegt daar de laatste stap nog aan toe, want bij hen krijg je rechtstreeks de maaltijd geleverd, waardoor je dus direct jouw maaltje kunt opwarmen en daarna ook geen afwas hebt! Een win-winsituatie als je het mij vraagt.

Vorige week ontving ik een fantastische box van Freasy met 4 kant en klare maaltijden en een huisgemaakt toetje. Ik besloot om dit voor je uit te proberen. Wat ik hiervan vond, lees je in deze blog.

De 4 maaltijden + het toetje:

Het ging hierbij om de volgende 4 gerechten:

 • Coq au vin: krieltjes, kippendij en o.a. kastanjechampignons
 • Gevulde vissoep met o.a. zalm, kabeljauw en gamba’s
 • Polenta met procureur en verschillende soorten groenten
 • Paddenstoelenrisotto

Terwijl ik deze blog schrijf, zit ik stiekem te genieten van het toetje: een mokka bananencake. Licht sceptisch nam ik mijn eerste hap, aangezien ik niet echt dol ben op mokka. Gelukkig valt deze smaak mee en hebben de andere smaken de overhand.

image4 (11)

Terug naar de maaltijden, want hier wil ik erg graag over schrijven. Ik was niet echt bekend met polenta. Ik keek hier erg naar uit, omdat ik dit dus niet vaak eet. Ik was erg verrast, doordat met name het heerlijke malse vlees fantastisch op smaak is gebracht. Je proeft dat er met flink wat kruiden wordt gewerkt.

Maaltijden van Freasy

De vissoep bevatte de nodige stukken vis en was echt rijkelijk gevuld. Ik vind het ook altijd fijn om wat structuur te herkennen in de soep. De bleekselderij was bijvoorbeeld fijn gesneden en terug te vinden in mijn soep.

Maaltijden van Freasy

Het lekkerste gerechtje vond ik dan toch de bospaddenstoelenrisotto. De rijst was ten eerste goed gaar, maar absoluut niet te gaar. Dit vind ik knap voor een risotto, aangezien ik het opwarmen van een risotto vaak niet echt kan waarderen! De smaak van de Parmezaanse kaas was duidelijk aanwezig en dit gold ook voor de witte wijn. Daarnaast was ook dit gerecht rijkelijk gevuld met flinke stukken paddenstoelen, zoals op de foto te zien is.

Mijn eerlijke mening:

Ik vind het belangrijk om mijn eerlijke mening op papier te zetten. Daarom heb ik een aantal complimenten en aandachtspunten voor je op een rij gezet:

Complimenten:

 • Alle maaltijden (en toetjes) worden voorzien van een etiket waar je alle ingredienten kunt zien. Ook staan de allergenen en de voedingswaarde vermeld.
 • De maaltijden worden bevroren geleverd, waardoor je deze regelrecht in de vriezer kunt plaatsen. Bij een drukke werkdag kun je de maaltijd ’s ochtends pakken en bij thuiskomst direct opwarmen, zoals ik ook deed.
 • De maaltijden zitten al in kant en klare bakken, die je na afloop kunt deponeren bij het oud papier. Er wordt dus ook aan het milieu gedacht!
 • De maaltijden zijn ongeveer 3 maanden houdbaar. De exacte datum staat altijd vermeld op het product.

Zijn er dan helemaal geen aandachtspunten? Nou, ik zou eerlijk zijn, niet erg veel:

 • De maaltijden worden zoutarm bereid, zoals Freasy ook duidelijk vermeld. Voor mij persoonlijk waren de gerechten soms wat flauw, maar met wat zeezout erbij direct goed op smaak. Nu heb ik ook een behoorlijke zoutbehoefte, dus het kan best zijn dat een ander het prima vindt qua smaak en geen zout toevoegt.
 • De coq au vin had van mij qua hoeveelheid iets meer mogen zijn. De andere gerechten leken wat meer gevuld.

Leuke weetjes:

 • Het vlees dat Freasy gebruikt is altijd biologisch en de vis duurzaam.
 • Alle maaltijden komen bij je binnen in een doos gevuld met een piepschuim bak. Deze bak van piepschuim kan je makkelijk hergebruiken als o.a. picknickmand, plantenbak of speelgoeddoos. Hoe leuk is dat!
 • Bij Freasy denken ze echt aan mens en dier. Weet je bijvoorbeeld geen bestemming voor jouw dozen, dan kun je een etiket aanvragen via hi@freasy.nl en kosteloos alles retour sturen.
image3 (19)

Overtuigd? Plaats een bestelling via deze link en ik geef je tot 6 febr 10 euro korting met de volgende actiecode: TAKEITFREASY

Deze blog is tot stand gekomen is samenwerking met Freasy. Ik wil hierbij graag kenbaar maken dat ik altijd mijn eerlijke mening en visie opschrijf. Voor meer vragen verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer op http://www.luukskitchen.com.

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Maaltijden van Freasy

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Maaltijden van Freasy

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie