Manna in Nijmegen heeft een heerlijk menu:

Geschatte leestijd: 5 minuten

Al enkele jaren een groot begrip: restaurant Manna in Nijmegen. Naast een fantastisch pand dat al begin nov wordt versierd met de mooiste kerstversiering van Nijmegen, kan je er ook nog eens heerlijk eten. Je reserveert gemakkelijk online en kunt al jouw wensen aangeven. Mocht je ervoor kiezen om het flink bont te maken en te genieten van een wijnarrangement, dan kun je ook nog bij Manna een mooie suite boeken. Manna in Nijmegen

Manna in Nijmegen

Naast de gerechten van de kaart kun je er ook voor kiezen om een vers stuk vis te bestellen. Je moet hierbij denken aan verschillende soorten vissen, zoals zeeduivel, zeetong, tongfilet, maar ook meerdere soorten zeevruchten en schelpen. Voor mij staat Manna hier echt bekend om. Als ik zin heb in een heerlijke schaal vol fruit de mer, dan is dit voor mij de plek!

Mijn verjaardag:

Wie jarig is trakteert, en dus ging ik samen met mijn vriend uit eten bij Manna. Voor hem de eerste keer, voor mij is dit niet meer op één hand te tellen 🙂

Bij binnenkomst meldden we ons bij de balie en werd naar onze naam gevraagd i.v.m. de reservering. Ik werd direct gefeliciteerd en we kregen een gezellig tafeltje aangewezen achterin het restaurant, met uitzicht op de mooie visbar. We bestelden beiden een glas rode wijn met een glas water en namen de tijd om de kaart eens rustig door te spitten.

De voorgerechten:

Kiezen in een restaurant vind ik eigenlijk altijd moeilijk, maar bij Manna vrijwel onmogelijk. In welke periode van het jaar je ook komt, ik zie werkelijk altijd heerlijke gerechten op de kaart. Een van de klassiekers is dan ook de ‘Bento Box’, waar ik al meerdere keren van heb genoten. Echt het gerecht voor de eeuwige twijfelaar zoals ik. De box bevat een aantal gerechtjes van de kaart in kleinere porties, waardoor je van alle smaken kan genieten.

Omdat ik deze box ongeveer uit mijn hoofd ken (dat bedoel ik positief), dwong ik mezelf om voor een ander gerecht te gaan. Ik koos voor de dim sum. Smaakvol, prachtig opgediend en voorzien van een licht pikante chilisaus. Gewoonweg af door de heerlijke smaaksensatie!

Mijn vriend ging voor de selectie van gerookte vis en kreeg zalm, kabeljauw, paling en makreel. Hierbij kregen we ook toast en wat creme fraiche, afgetopt met verse bieslook. Ondanks dat dit niet mijn voorgerechtje was, moest ik natuurlijk wel van ieder stukje vis een stukje proeven. Naast de zachte kabeljauw, vond ik vooral de gerookte zalm erg smaakvol. Je moet niet denken aan de traditionele plakjes gerookte zalm, maar echt een mooi stuk zalm wat licht gerookt is.

Op iedere tafel staat een flesje met extra vergin olijfolie, die echt ontzettend lekker is. Daarom vroegen we om een extra broodje voor bij onze voorgerechten, zodat we tussendoor lekker wat brood konden dippen in de olie.

De hoofdgerechten:

Hier keek ik dus al lange tijd naar uit: een volle schaal met o.a. langoustines, garnalen, gamba’s, oesters, mosselen en kokkels. De een walgt ervan, terwijl ik er niet genoeg van kan krijgen. Alles wordt koud geserveerd, waar ik de eerste keer even aan moest wennen jaren geleden, maar ik verzeker je dat de smaak er niet minder van wordt.

Dit gerecht wordt geserveerd met frieten en 5 sausjes, met als favoriet de truffelmayo. Een paar garnaaltjes of een mossel dippen in dit sausje is echt puur genot! De frites lieten we even voor wat het was en we bestelden een groene salade erbij. Lekker fris met verse Parmezaan erbij.

Manna in Nijmegen

Het tweede hoofdgerecht was een tournedos met kalfsjus, mousseline en paddenstoelen. Mijn vriend bestelde hierbij een portie knoflookfriet, die inderdaad ook echt naar knoflook smaakte. Erg verrassend en origineel vonden we!

Nadat de tafel was afgeruimd, praatten we nog gezellig na met de gastvrouw over alle heerlijkheden die we zojuist op hadden. Bij het afrekenen kreeg ik nog een heerlijk flesje cabernet sauvignon mee naar huis als cadeautje voor mijn verjaardag. Enorm attent van de mensen van Manna!

Meer restaurants in Nijmegen?

In Nijmegen vind je meer lekkere restaurants, zoals:

Bij restaurant de Meesterproef in Nijmegen kun je heerlijk genieten aan de Waal.

Ook Van Dijk en de Boer heeft een fantastische kaart.

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Manna in Nijmegen

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Manna in Nijmegen heeft een heerlijk menu:

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie