Loetje Nijmegen bakt de perfecte biefstuk:

Eindelijk was het zover; vorige week ging ik voor het eerst eten bij Loetje in Nijmegen. In deze blog ga ik je vertellen over mijn ervaringen bij dit leuke restaurant.

Loetje Nijmegen ligt aan de Waal, op een plek waar vroeger de Gelderlander fabriek stond. Naast een flink binnenrestaurant is Loetje ook voorzien van een groot terras.

De voorgerechten:

Bij Loetje staan ze niet alleen klaar voor de vleesliefhebber. Ook voor iemand die liever voor vis gaat is er genoeg keuze, denk bijvoorbeeld aan de garnalenkroketten of sashimi van tonijn.

Wil je vlees noch vis, zijn er ook vegetarische opties: burrata met pitabrood of een geitenkaas met rode uienchutney.

Ga je toch gewoon voor een traditioneel voorgerecht met vlees, dan zijn er genoeg opties zoals: rosbiefcarpaccio of jámon Ibérico.

Mijn keuze:

Als ik aan Loetje denk, dan denk ik aan biefstuk. Loetje staat bekend om de perfecte biefstuk en dan vooral de huisgemaakte jus met wit brood. Ik kon dan ook niet anders dan kiezen voor dit gerecht; biefstuk ossenhaas met de échte Loetje jus!

Vooral de jus en het witte brood deden mij denken aan de biefstuk van mijn oma. Ik denk dat dat de kracht is van Loetje, dat de gasten even teruggaan in de tijd.

De krachtige jussmaak in combinatie met het brood en het malse vlees was echt heerlijk. Je krijgt een mooi stuk vlees waar je voldoende aan hebt.

Bijgerechten:

Naast een portie frites kun je ook een salade kiezen. De salade bevat een heerlijke dressing met verse stukken ei, augurk, spekjes en rode ui. Lekker smaakvol en heerlijk naast het vlees.

Variaties en meer:

In Nijmegen vind je meer te gekke foodspots, zoals:

Eet smakeluuk!

Geef een reactie