Restaurant van Dijk en de Boer in Nijmegen Oost

Op uitnodiging van dit relatief nieuwe restaurant in Nijmegen mochten Jadis en ik deze week aanschuiven en genieten van huisgemaakte gerechten. In deze blog lees je meer over mijn ervaringen. Na een warm ontvangst mochten wij een plekje uitzoeken. We bestelden beiden een glas water en kregen de menukaart. We gingen voor een lichte maaltijd en kozen samen voor 3 gerechtjes, samen met een glas chardonnay.

De sfeer is te omschrijven als warm met een moderne tint. Ietswat donker, maar binnenkort ook de mogelijkheid voor een terras buiten.

De gerechten:

Als oesterfanaat koos ik lekker voor een oester. Deze werd gepresenteerd op wat gedroogd zout met wat eetbare decoratie. Mooi opgemaakt en vooral verfijnd en met zorg en aandacht nagedacht over de presentatie.

Ook gingen wij voor de huisgerookte zalm, die niet alleen hoog op smaak was, maar ook boterzacht. Hiervoor kom je terug! De gel van limoncello en de doperwtencrème gaven dit gerechtje dat extraatje en maakten ‘m helemaal af!

Ons derde gerecht was een steak tartare, van goede kwaliteit en had een aangename temperatuur. Vlees wat even tot rust is gekomen en niet direct uit de koeling afkomstig is. Het kwarteleitje mocht van mij rauw zijn in plaats van gekookt, op de klassieke manier bereidt. Ook nu weer is met zorg nagedacht over de presentatie.

De hoofdgerechten:

Hoewel er prachtige gerechten op de kaart stonden, koos ik er toch voor om geen hoofdgerecht te nemen. Wij zaten al redelijk vol en besloten om af te sluiten met een dessert.

Enkele gerechten die besteld konden worden waren een linguine met vis, kalfssukade of een groentespies(v).

De desserts:

Als je mijn blogs vaker leest, dan valt je vast op dat ik vrijwel altijd voor een kaasplank ga. Ook nu weer besloot ik ervoor te gaan en dat viel zéker niet tegen! Jadis ging voor een pavlova met rood fruit en sorbetijs.

Ik kreeg 5 soorten kaas, geserveerd op een stuk hout. Een originele manier en smaakvol gepresenteerd. Er werd geadviseerd om links te beginnen omdat de smaken van licht naar pittig gingen.

Ook overtuigd?

Mocht je het ook leuk vinden om eens bij Van Dijk en de Boer te gaan eten, dan kan ik je dat aanbevelen. Geniet van pure gerechten, mooi gepresenteerd en lekker op smaak gebracht.

Meer restaurants in Nijmegen?

Op mijn website vind je meer Nijmeegse horecazaken, zoals:

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie