Een pizza eten bij Pizza heart bar in Amsterdam Oost

Een pizza eten is eigenlijk altijd wel een feestje, mits deze goed gebakken is en met verse ingrediënten is belegd. Dat kunnen ze bij de Pizza Heart Bar prima voor elkaar krijgen. In deze blog vertel ik je graag meer over mijn ervaringen van die Italiaanse avond.

Bij de Pizza Heart Bar zijn ze goed ingespeeld op dieetwensen; een glutenvrije bodem, een vegan pizza of een vegetarische topping? Geen probleem, kan allemaal. Geef dit van tevoren even aan en er wordt direct rekening mee gehouden.

We werden al gauw voorzien van een goed gevuld glas rode wijn en kregen een heerlijk gevulde tapasplank aangeboden. Wat ik vooral enorm waardeer is dat de producten allemaal echt van Italiaanse ondernemers afkomstig zijn. Producten met een volle smaak en een plaatje voor het oog! Dat zag je en dat proef je ook.

De rauwe hammen en buffelmozzarella waren mijn favorieten van de avond. De mozzarella was zo zacht en smaakvol, precies zoals deze hoort te zijn. Ik vind dit vaak tegenvallen en bij de Pizza Heart Bar weten ze met welke producten en smaakcombinaties jij gaat genieten!

De glutenvrije pizza:

Terwijl ik eigenlijk al vol begon te raken, kwam er toch ook nog een lekkere pizza onze kant op. Ik ging dus voor de glutenvrije variant, met onder andere knoflook, champignons, mozzarella, Pecorino kaas en truffelolie; Funghi e tartufo.

Waar ik al bang voor was, gebeurde ook. Ik kreeg deze pizza met geen mogelijkheid op, zo groot dat hij was. Onwijs smaakvol met een heerlijke truffelolie, waar ook vaak enorme smaakverschillen aan zitten. Deze was lekker en echt een toevoeging op mijn pizza.

Toen er tussendoor werd gevraagd ‘smaakt alles bij jullie’, gaf de gastvrouw zelf al aan of wij de pizza anders mee naar huis wilde nemen. Hierdoor genoot ik de dag erna nog een keer van de heerlijke pizza die voor mij net even te groot was.

Vegan tiramisu:

Herken je dat, eigenlijk zit je te vol van al het lekkere eten, maar een toetje? Normaal gesproken ga ik dan altijd voor een kaasplank, maar bij het voorgerecht konden we al genieten van heerlijke kazen. Wij gingen samen een vegan tiramisu delen; ik met een glaasje limoncello en Robin een dubbele espresso erbij.

Ik heb niet gevraagd waar deze vegan variant van gemaakt is, want dat blijft het geheim van de chef. Een echte zoetekauw ben ik niet, maar dit was echt heerlijk! Toch het idee dat je van ‘echte’ tiramisu geniet, terwijl dat dan toch even anders is.

De pizza Heart Bar zit in Amsterdam Oost, dicht aan de Amstel. Ga er eens een kijkje nemen, als je fan bent van goed Italiaans eten.

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie