Bistro bar Ivory laat de smaakpapillen prikkelen:

Heerlijk eten; dat snappen ze wel bij Bistro Bar Ivory. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Bistro bar Ivory

Bistro bar Ivory is gelegen in het centrum van Nijmegen. Wie liever chique gaat uit eten kan z’n hart ophalen bij restaurant Ivory, ook gelegen in het centrum van Nijmegen.

De amuse

Een plekje in het restaurant met airco; zo met deze zomerse temperaturen is dat geen overbodige luxe. Al snel werden we voorzien van een drankje en een kleine amuse, een romige venkelsoep. Een smaakvolle starter vonden we.

img_2662

Het voorgerecht:

Het is een hele hype op dit moment; steak tartare. Deze tartare van diamanthaas was van goede kwaliteit. Vooral de temperatuur van het vlees was opvallend, niet te koud en niet te warm. Het zuurtje van de augurk in combinatie met het sausje van eigeel zorgden voor heerlijke smaakcombinaties.

img_2661

Het tussengerecht:

Gezien het feit dat er een lepel aan ons bestek werd toegevoegd konden we al raden wat we zouden krijgen; een soepje. Erg slim van de keuken om in hartje zomer een gazpacho te serveren. Origineel aan deze soep was de huisgemaakte tzatziki, iets wat ik niet snel associeer met soep. Komkommer en tomaat doen het altijd goed samen, maar deze variant vond ik goed bedacht!

img_2660

Het hoofdgerecht:

Als hoofdgerecht genoten we van zeewolf met beurre blanc, wortel, courgette, champignon en huisgemaakte polenta. Daarbij kregen we frites met mayonaise. De groentes waren zo lekker gegrild en smaakten heerlijk samen met de pastinaakpuree.

img_2663

Het toetje:

Ook nu weer werd er gewerkt met seizoensproducten. Het aardbeienijs met verse aardbeien, samen met cheesecake (zonder bodem!) en een citroensausje.

Vooral de cheesecake sprak mij erg aan, want deze had een frisse smaak en was vooral niet te zoet. De cornflakes met witte chocolade zorgden voor de extra bite aan dit mooie gerecht.

img_2658

De prijs-kwaliteitverhouding was ronduit top. Vier gangen en een amuse voor 19,95 euro is goed betaalbaar. Zo wordt een avond uit eten in deze sfeervolle bistro bar wel heel aantrekkelijk gemaakt

img_2657

Variaties en meer:

Nijmegen heeft nog veel meer moois te bieden, zoals:

Restaurant de Meesterproef in Nijmegen

Restaurant van Dijk en de Boer in Nijmegen Oost

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Bistro bar Ivory

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Bistro bar Ivory laat de smaakpapillen prikkelen:

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie