Mijn glutenvrije zoektocht; of toch glutenarm?

Zoals jullie weten eet ik sinds 3 maanden glutenvrij. De laatste keren gaf ik in restaurants aan dat ik glutenvrij wilde eten. Goed om te merken dat al veel restaurants hier mee om kunnen gaan, is mijn ervaring. Toch ga ik de keuze maken om glutenarm te eten, in plaats van glutenvrij. Ik vertel je graag in deze blog waarom ik dat doe.

Mijn medicatie:

Zoals je waarschijnlijk nog weet, ben ik sinds februari gestopt met mijn medicatie. Ik slik vanaf dat moment 6 voedingssupplementen per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds. De eerste twee maanden heb ik volledig glutenvrij gegeten, althans, dat denk ik. Ik ben erachter gekomen dat er niet alleen in brood, pasta en andere tarweproducten gluten zitten, maar denk ook muesli, sojasaus of mayonaise. Het is echt een enorme zoektocht, maar voor mij was het heel belangrijk om dit vast te houden.

Over opĀ glutenarm:

Na mijn vakantie ik Turkije, waar ik minder bezig was met mijn eten qua gluten, bleek dat ik eigenlijk een hele week amper last had van mijn lijf. Voor mij is dit een motivatie om glutenarm te gaan eten en niet meer glutenvrij. Ik heb de luxe om te kunnen zeggen dat dit een dieetwens is en dat ik dus geen coeliakie heb.

Hoe nu verder:

Ik blijf zeer zeker glutenvrije recepten bedenken, glutenvrije pasta smaakt ook prima en glutenvrij brood heb ik inmiddels ook ontdekt. Toch vind ik het belangrijk om zo nu en dan ook te kunnen genieten van een pizza zoals deze, maar dan met mate.

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze blog vindt en ik zou het onwijs tof vinden als je een reactie achterlaat onder dit bericht. Eet jij glutenvrij of ben je daar niet mee bezig?

Variaties en meer:

Eet smakeluuk!

Geef een reactie