Glutenvrij brood met noten en courgette:

Stiekem ben ik dol op brood, maar ik eet het bewust niet heel vaak. Ik vind het belangrijk dat een brood voedzaam is en dus voor een vullend gevoel zorgt. Dit glutenvrij brood met courgette voldoet wat dat betreft aan alle eisen en dus verdiende deze topper zeker een plek op mijn website!

Al eerder maakte ik een glutenvrij brood met noten en zaden. Ik ga de aankomende tijd variëren met dit basisbrood.

Soms is het verstandig om bewuste keuzes te maken. Ik maak al langere tijd zelf mijn glutenvrije broden en daar varieer ik graag mee. Ik heb een bepaalde basis en daar voeg ik verse of gedroogde kruiden aan toe, maar denk ook aan noten of in dit geval verse groenten.

Het magische ingrediënt zijn de psylliumvezels. Deze vezels zorgen voor het vullende gevoel, wat ervoor zorgt dat je echt vol zit na 2 sneetjes van dit brood. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je prima genieten van een derde sneetje. Dit brood is ook ei-vrij, waardoor het ook geschikt is voor veganisten.

Om dit brood extra voedzaam te maken, voegde ik deze keer 1 courgette toe.  Ik vind courgette een groentesoort waar je prima mee kunt ontbijten, juist ook omdat je dit niet terug proeft in dit brood. Op deze manier krijg je toch extra vitaminen binnen en ook meteen een flinke dosis groenten.

Details

Hoeveel?

1 brood

Voorbereiden:

15 min

Kooktijd:

45 min

De ingredienten:

 • 120 gr pompoenpitten

 • 100 gr gebroken lijnzaad

 • 1 courgette, geraspt

 • 40 gr walnoten

 • 200 gr boekweitvlokken

 • 5 el psylliumvezels

 • 1 tl (keltisch) zeezout

 • 1 el kokosolie

de bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Voeg alle droge ingrediënten in een mengkom, behalve het water en de kokosolie. Rasp de courgette en hak de walnoten grof. Voeg toe aan het mengsel en roer goed door elkaar.

 • Voeg 200 ml  lauw water toe en roer tot een plakkerig deeg. Schep over in een ingevet cakeblik met kokosolie en bak in 40 min af in de voorverwarmde oven.
  Lekker met wat huttenkase en bieslook of probeer eens een plak met notenpasta en banaan.

Meer recepten?

Eet smakeluuk!

7 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie