Restaurant de Gouden Bock in Middelburg:

image13

Eten bij de Gouden Bock in Middelburg is heerlijk. Het restaurant bestaat dit jaar 15 jaar en dit wilden ze vieren. Reden genoeg voor een groot feest, moesten Martijn en Michelle gedacht hebben.

Na een lange treinreis van Nijmegen naar Middelburg (lees 2,5 uur) waren wij aangekomen op het station van Middelburg. Navigatie aan en op weg naar restaurant de Gouden Bock.

Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen door Michelle en wees zij mij de weg naar de tafel. Naast het ontmoeten van enthousiaste foodbloggers maakte ik ook voor het eerst kennis met dit restaurant, wat ook voorzien is van een Bed en Breakfast.

De starter:

We begonnen de avond met een schaal verse Zeeuwse platte oesters. Nou moet ik eerlijk bekennen dat je mij niet gelukkiger kan maken, dan de avond te starten met een oester! Ik telde 10 oesters en wist dat we met 8 personen waren. Waar ik op hoopte gebeurde, ik mocht een tweede Zeeuwse platte.

image1 (68)

Na de heerlijke oesterervaring kwam al gauw de volgende lekkernij: huisgemaakt zuurdesem- en witbrood, met een tapenade van aubergine en verse boerenboter. Voor een fijnproever als ik ook nu weer een heerlijk broodplankje, waarvan de boter een subtiele zoute smaak bevatte.

image2 (17)

De koude voorgerechten:

Na de nodige foto’s gemaakt te hebben, het eerste wijntje te hebben gedronken en optimaal te genieten van deze heerlijke avond werden de koude voorgerechten uitgeserveerd. Ik mocht gaan genieten van een brioche van huisgerookte zalm met een gepocheerd ei en hollandaisesaus. Daarbij kregen we ook zoetzure pieterman (stevige vis), gepofte biet met huisgerookte spek en hollandaisesaus. Daarnaast kregen we nog de salade gegrilde inktvis met witlof en citroen en als laatste de salade met zacht gegaarde kalfstong en piccalily.

Een ronde vol vis, wat ik absoluut niet erg vond. Een gerecht om eruit te pikken: de inktvis! Hij was perfect gegrild met een licht zwart randje, waardoor het gegrilde smaakje heel subtiel aanwezig is. Ik was erg verrast door deze heerlijke smaak.

image7 (4)

De lauwwarme gerechten:

Iets waar ik simpelweg nog nooit van had gehoord: okanomiyaki, een kool pannenkoekje met shi-take en zeewier. Ik sta er altijd erg voor open om nieuwe dingen te proeven, dus dat deed ik ook bij dit gerechtje. Lekkere smaak, maar persoonlijk niet helemaal mijn ding. Wel ideaal om op de foto te zetten voor een foodblogger!

image10

Het volgende gerechtje was een schaal met gamba’s gegrild met chili-olie. Michelle vertelde erbij dat de meeste smaak in de kop van de garnaal zit en wie dit aandurfde kon de kop van de garnaal ‘uitzuigen’. Ik ging ervoor en ze had gelijk: de chili-olie vond zijn opslag in de kop en alle smaken kwamen samen! De een walgt ervan (wat ik kan begrijpen), maar ik vond het zeer de moeite waard.

image11

Na een rustmomentje en wat goede gesprekken werd ik voorzien van een nieuw glas rode wijn. Niets was te veel bij Martijn en Michelle en we mochten proeven wat we wilden.

De mosselpannetjes werden neergezet samen met de Zeeuwe kokkels in knoflook en peterselie. De mosselen waren bereid op Thaise wijze, een smaak die ik na een maand in Thailand te zijn geweest, herken uit duizenden. Licht pittig, zuur van de citroen en het citroengras, afgetopt met verse koriander.

Dit was een beetje het moment waarbij ik baalde dat ik dit moest delen. Zo smaakvol dat het idee ontstond om het overgebleven zuurdesembrood te dopen in de saus. Wat een uitvinding!

De warme hoofdgerechtjes:

Ik keek erg uit naar de huisgemaakte ravioli van krab en krabsaus. Als we mochten kiezen van de kaart was ik absoluut voor dit gerecht gegaan.

Mijn verwachtingen waren hoog bij het zien van dit gerecht. Samen met de zeeduivel op een bedje van spitskool en hollandaisesaus sloten wij helaas de avond al af. Mijn medebloggers hebben nog mogen genieten van rogvleugel en fazant en daarna nog van wat huisgemaakte desserts.

image12

Nogmaals dank!

Michelle en Martijn, ik wil deze blog graag afsluiten met een bedankje aan jullie gericht. Ik vond het fantastisch en voelde me vereerd om vanuit Nijmegen te mogen komen om te genieten van al jullie heerlijkheden. Bedankt voor alle goede zorgen en wat leuk dat jullie dit 15-jarige bestaan wilden vieren met een enthousiaste groep foodbloggers! Een ding is zeker: tot ziens!

Eet smakeluuk!

Geef een reactie