Restaurant de Gouden Bock in Middelburg snapt ‘t

Dagverse producten, vriendelijk personeel, een flinke moestuin met seizoengebonden gewassen en een prachtige locatie; samen zorgden deze factoren ervoor dat ik een onvergetelijke avond had bij restaurant de Gouden Bock in Zeeland.

De Gouden Bock:

Ruim anderhalf jaar geleden, toen ik startende was met mijn food/lifestyleblog mocht ik hier al eens op uitnodiging komen dineren. Ik was toen al totaal verrast door de heerlijke smaakcombinaties en mooie opmaak van de gerechten. Mijn ervaringen van toen kun je hier teruglezen.

We konden nu heerlijk voor op het terras plaatsnemen en bestelden een lekker drankje. In het gezelschap van Claudia van Beafitmom, mijn vader en zusje Puck genoot ik van een frisse gin tonic met sinaasappelschillen en jeneverbessen. We bestelden alvast 3 oesters, een pizza met haring, biet en crème fraiche en voor Puck alvast een bord spaghetti met Parmezaanse kaas. Hoewel wij genoten van onze gerechtjes, moet ik ook eerlijk bekennen hoe vers en lekker de pasta was. Door enkel gebruik van wat roomboter door de pasta kreeg deze een onwijs heerlijke smaak.

De koude voorgerechten:

Middelburg, een stad waar ik zeker niet vaak kom en vorige week was ik omringd met goed gezelschap en zaten we te genieten van fantastisch eten. Ik bestelde coquilles met Zeeuwse kogelbootjes en cantharellen. Het werken met streekproducten is iets wat ze bij de Gouden Bock heel belangrijk vinden en deze voorliefde proef en zie je terug in de gerechten.

We deelden ook een ceviche van Noordzeevis met zoete aardappel die ook heerlijk op smaak was.

De lauwwarme gerechten:

Bovenaan deze blog kon je het gerecht al zien; gegrilde gamba’s met groene asperges en aioli. De nadruk op het woordje ‘gegrild’, want die smaak was zo duidelijk terug te proeven en ik was hier echt fan van! Puur eten en de eenvoud daarvan vind ik vaak echt belangrijker dan het toevoegen van 20 ingrediënten om iets op smaak te brengen. Dat bewijs was geleverd met dit gerecht; wat een smaakbom!

Toeval bestaat niet zeggen we vaak in de volksmond, maar ik geloof er ook in. De eerste keer toen in hier ging eten, maakte ik kennis met Okonomiyaki; een soort pannenkoekje gemaakt van ei en kool. Toen ik Michelle hierover sprak, begon ze direct te lachen en vertelde ze dat dat deze maand voor het eerst sinds dat moment weer op de kaart stond. Hoe ironisch!

Natuurlijk bestelden we dit gerecht weer, maar deze keer met krab en bacon. Soms is het delen van eten best een ding voor mij en daar had ik nu best moeite mee. Wat was dit lekker, eigenlijk gewoon niet te omschrijven!

Tijd voor een hoofdgerecht:

Houtduif met jus van eendenlever en groente uit de moestuin; klinkt dat niet onwijs lekker? Ik kan je vertellen; dat was het ook. Als kind at ik dit vaak als we met familie gingen dineren en een bijzonder stukje vlees kon ik ook toen al waarderen. Je moet ervan houden, maar de vleessmaak is een meer aanwezig en ik ben er dol op. De combinatie van wat verse groente met een goede bite waren ook heerlijk.

Een kaasplank na:

Lees je vaker mijn blogs, dan weet je dat ik als dessert vrijwel altijd voor de kaasplank ga. Als daar dan ook Talleggio op terug te vinden is, dan ben ik helemaal in de zevende hemel. Wat fijn om de avond zo af te mogen sluiten!

Ook overtuigd?

Iedere review sluit ik af met ‘ ook overtuigd’? Deze keer ben ik gewoon zo overtuigd, dat ik je echt zou willen tippen om hier eens te gaan eten. Ik ben de laatste tijd voor mijn werk vaker in Zeeland te vinden en ik ga dan in ieder geval even via de terugweg langs bij restaurant de Gouden Bock. 

Michelle en Martijn, dank voor het heerlijke eten, de verhalen aan de tafel en ik hoop jullie snel weer te zien. 

Eet smakeluuk!

 

 

 

 

 

Geef een reactie