Onze eerste dagen in Vietnam; de hoofdstad Hanoi:

Onze eerste dagen in Vietnam zijn ons onwijs goed bevallen. In deze blog geef ik jou meer tips over Vietnam en dan vooral de hoofdstad Hanoi. Onze eerste dagen in Vietnam

Onze eerste dagen in Vietnam

Van de luchthaven naar het hotel:

Wij hadden van tevoren een taxi geboekt bij de hoteleigenaar via Booking.com en betaalde hiervoor 350.000 VND, omgerekend zo’n 14 euro. Voor een rit van meer dan 1 uur is dat prima te doen. Eenmaal aangekomen bij het hotel vallen mij direct een aantal dingen op; schoenen doe je uit voordat je de trap op gaat en je mag gebruik maken van slippers die voor de gasten klaarstaan.

Stel alle hulpvragen in jouw hotel. Hier spreken ze vaak prima Engels, kunnen je voorzien van de juiste tips en kennen de hotspots en leuke eettentjes in de buurt. Wij kregen zelfs een kopie mee met de 10 tips in de buurt!

Het straatbeeld van Hanoi is overweldigend:

De welbekende ‘cultuurshock’ voelde ik eigenlijk niet, wellicht ook omdat ik Bangkok ben gewend. Daar sprak mij de chaos, stank en viezigheid niet aan. Hanoi is op een andere manier chaotisch; overal waar je kijkt zie je scooters en oversteken is hierdoor soms best een uitdaging. Wanneer je bij een zebrapad met groen licht oversteekt en goed kijkt, kan er eigenlijk niks gebeuren.

Onze eerste dagen in Vietnam

Wat opvalt zijn de kleine winkeltjes en veelal dezelfde soort winkels naast elkaar. Verkoopt de ene winkel autobanden en onderdelen, dan verkopen de andere 5 winkels ernaast dat ook. Zo gingen wij opzoek naar ‘sensitive gel’ met alcohol om onze handen te reinigen en terwijl we een apotheek binnenliepen die dit niet had, bleken de andere winkels ernaast dit ook niet te hebben.

Streetfood; geen woord aan gelogen:

Overal waar je kijkt zie je mensen eten op straat. Als er niet wordt gegeten, dan zijn ze eten aan het verkopen of klaarmaken. Vaak heel erg smaakvol, soms ook wat minder. Er wordt veel klaargemaakt in grote wokpannen, zoals noodles en gebakken rijst. Ook wordt er in deze pannen gefrituurd, van een soort langwerpige donuts tot stukken vlees.

Onze eerste dagen in Vietnam

Qua eten hebben Robin en ik besloten om rustig aan te beginnen; wij hebben tot nu toe vooral vegetarische en vegan gerechten gegeten, vooral om ons lijf te laten wennen aan de eetculturen van Vietnam. Eten kun je vaak zelf ook op smaak brengen, want op tafel vind je vaak allerlei zuren, sambal en andere sauzen. Zo heb ik wortel op zuur en vissaus al ontdekt!

Sporten in Hanoi kan prima:

Hardlopen in Hanoi kan prima, vooral rondom de parken zie je geregeld mensen voorbij rennen. Wij wilden ook graag sporten in een sportschool en betaalden voor 2 uur fitness 100.000 VND per persoon, omgerekend 4.00 euro. Let hierbij goed op de prijzen, want bij een andere sportschool kon je niet per uur betalen en hadden we 450.000 VND per persoon per dag moeten betalen!

Algemene tips voor Hanoi:

  • Taxi’s vind je overal, op iedere hoek van de straat. Spreek voordat je instapt de prijs af, want niet iedere taxichauffeur heeft een taximeter.
  • Natuurlijk heb ik wat leuke eettips voor je: ontbijt/lunch is heerlijk bij ‘Banh Mi 25’.
  • Wij hadden wat problemen met het opnemen van geld; bij VNM banken ging het prima.
  • Google maps is je beste vriend; zoek voordat je op pad gaat waar je naartoe wilt en sla die locaties op. Ook zonder navigatie werkt dit prima en navigeert jouw telefoon je naar de juiste bestemming.
  • Een wisselkoers-app is heel fijn om te hebben voor onderweg. Maak eventueel bij notities een lijst van 10.000, 100.000 en 1.000.000 VND.

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Onze eerste dagen in Vietnam

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Onze eerste dagen in Vietnam; de hoofdstad Hanoi:

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie