Sapa; het Noorden van Vietnam kent een prachtige natuur:

on

Van Hanoi door naar Sapa in het hoge noorden van Vietnam. In deze blog vertel ik graag meer over de mooie natuur van deze stad. Wij gingen met een bus vanuit Hanoi naar Sapa en hadden gekozen voor de ‘Vip bus’. Je betaalt hier meer voor dan de reguliere bussen, maar dit is wel een hele ervaring. Wie van comfort houdt, kan ik dit zeker aanbevelen, juist ook omdat je ligbedden hebt. Met mijn lengte was dit voor deze reisduur dus ideaal. Kosten waren 43,00 euro voor 2 personen, incl wifi aan boord, een flesje water pp en een hele vriendelijke buschauffeur!

Sapa; de stad van de mist:

Hoewel je in Sapa het ene moment ver van je af kunt kijken, kan het zo zijn dat je letterlijk 2 min later niet verder kunt kijken dan 100 meter. Op sommige momenten een echte spookstad, door de hoge bergen en laaghangende wolken. Dit natuurverschijnsel is prachtig om te zien, juist ook omdat je in Sapa een hoogte van 1600 meter bereikt.

In Sapa at ik mijn eerste Pho soep, een traditioneel gerecht wat hier bijna op iedere menukaart terug te vinden is. Ik koos voor een vega-optie met tofu, maar ik proefde dat de bouillon getrokken was in vlees. Deze penetrante vleessmaak sprak mij minder aan.

Een tocht door de jungle en de rijstvelden:

Robin en ik gingen vooral naar Sapa vanwege de prachtige natuur. Zoek maar eens op Google naar Sapa en je vindt alleenmaar foto’s met prachtige rijstvelden. Ondanks dat wij hier in het laagseizoen waren en de rijst pas zichtbaar is in juni tot en met september, was het toch een prachtige ervaring. Wij betaalden 500.000 VND per persoon ( 40,00 euro samen). Dit is inclusief haal en brengservice vanaf het hotel, een heerlijke lunch en een programma van 5 uur waarbij je ongeveer 12 km loopt van dorp naar dorp.

Dichter tussen de stammen die daar leven kom je niet. De gids kon goed Engels en woonde zelf ook in een van de dorpen. Hierdoor kon zij veel vertellen als je daar naar vroeg. Wij liepen echt over onverharde wegen door naar de rijstvelden, maar ook op hele smalle stukken grond waar je goed moet kijken waar je loopt. Dit was echt een prachtige ervaring en is echt de moeite waard!

Algemene tips voor jouw bezoek aan Sapa:

  • Boek een bus via 12Go en download de app in Nederland. Wij boeken al onze trips via deze app.
  • Wij hebben onwijs lekker gegeten bij Goodmorning Vietnam Restaurant. Dit is echt een aanrader en naast de toeristen aten er ook veel locals.
  • Een dergelijke tour zoals hierboven beschreven is echt aan te raden. Hiervoor ga je eigenlijk naar Sapa.

Meer Vietnamtips?

Eerder schreef ik al een blog over ons verblijf in Hanoi, met een aantal praktische tips.

Eet smakeluuk!

 

 

 

Geef een reactie