Bij Ron Gastrobar Indonesia proef je de Indonesische smaken:

Toen ik stage liep bij Ron Gastrobar Indonesia, besloot ik om nog eens terug te komen, maar dan als gast. In deze blog vertel ik je over mijn ervaring. 

Overal in het restaurant zie je de sfeer en ambiance terugkomen vanuit Indonesië. Zelfs als je naar de wc gaat, dan wordt daar aan elk detail gedacht. Chef Tim maakte samen met zijn team een aantal gerechten voor ons klaar die wij konden delen. Dit ‘shared dining’ concept kun je als gast ook bestellen naast de diverse rijsttafels die op de menukaart staan.

Indo street food:

Na een glaasje bubbels begonnen wij met een drietal voorgerechten. Naast de taco ayam en de loempia bebek kregen we ook een nieuw gerecht van de kaart. Perkedel Djagoeng, of te wel maiskoekjes met een tomaat-sambalsaus. De taco met Balinese kip icm het zure van augurk vond ik erg verrassend qua smaak. Heerlijk!

Steak tartare; maar dan net even anders:

Ik ben groot fan van steak tartare, mits deze gemaakt wordt van dagverse ingrediënten. Vooral de structuren van dit gerecht vond ik erg aangenaam. Dit kwam mede door de gepofte rijst en tapiocaballetjes, die dit gerecht een fijne structuur gaven. Het vlees was heerlijk mals en goed op smaak. Wie liever een vegetarische tartaar wilt proeven, kan voor de variant met tomaat gaan.

Laksa Udang Gala:

Tijd voor een warme soep, en wel een met kreeft. Het vlees van de kreeft was de vulling van een grote ravioli en deze lag in een kruidige kokossoep met kool, rijstvermicelli en kwartelei. Ook nu weer kruidige smaken die elkaar enorm versterken.

De verrassing van de middag; soft shell crab:

Ik besefte me ineens dat ik dit niet eerder had gegeten; soft shell crab. Ik heb dit ook nagevraagd en wat blijkt; deze krabbensoort wordt voordat hij een harde schaal heeft ontwikkeld, gevangen. Bij Indonesia frituren ze dit en serveren de krab met pandansaus, babyspinazie en tuinbonen. De smaak van de krab was heerlijk zout en had een crispy structuur. Ik was hier echt fan van; wat een heerlijk gerecht.

Bbq-sate:

Wij kozen ervoor om geen rijsttafel te bestellen, omdat we juist meerdere gerechten van de kaart wilden proeven. Toch wilde ik wel een aantal sateetjes, juist ook omdat ik dol ben op huisgemaakte marinades. We kregen ieder twee satestokjes; 1 met diamanthaas en 1 met buikspek. De grillsmaak was goed aanwezig en je proeft hoe zacht het vlees is. De ketjapsaus dipte ik lekker in de kroepoek.

Ook overtuigd?

Wil je ook eens eten bij ‘Rons Gastrobar Indonesia’ in Oudekerk aan de Amstel, neem dan eens een kijkje op hun website.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met ‘Rons Gastrobar Indonesia. Voor meer info verwijs ik u door naar ‘mijn disclaimer’, te vinden op mijn website.

Eet smakeluuk!

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Clara schreef:

    Wat een ervaring heb je daar gehad!

    1. luukskitchen schreef:

      Het was echt prachtig Clara

Geef een reactie