Het Ron Blaauw College zit erop; ik ben geslaagd!

ron blaauw college

13 weken lang volgde ik kooklessen in de kookstudio in Diemen. Deze week kreeg ik het verlossende telefoontje; ik ben geslaagd!Een kleine terugblik:

Voor mij echt een unieke kans om deel te nemen aan deze opleiding. In 13 weken worden wij klaargestoomd om als kok te gaan werken in een restaurant van Ron Blaauw. Mijn uiteindelijke ambitie is niet om als (chef)kok aan de slag te gaan, maar ik heb vooral behoefte aan wat professionalisering. Hoe fileer ik bijvoorbeeld een vis? Ik wil ook graag bepaalde snijtechnieken eigen maken.

Het Ron Blaauw College leidt 2 groepen per jaar op en zorgt ervoor dat de koks in spe klaar zijn voor een betaalde baan in de keuken. Je rondt de opleiding af met een SVH horeca diploma. Naast kooklessen is er ook aandacht voor sport en spel, excursies, workshops en een meerdaagse stage.

zelf pasta maken

Mijn examen:

6 maart jl was het zover en had ik mijn eindexamen. Door een professionele examinator van het SVH werd ik met 3 andere collega’s beoordeeld. Naast een theorie-examen met een aantal vragen over de horeca en productkennis moesten wij ook een 3-gangendiner bereiden voor 2 personen. Voor beiden onderdelen ben ik geslaagd en daarmee komt er een einde aan mijn opleiding bij het Ron Blaauw College.

Hoe nu verder?

Ik heb nu een koksopleiding in the pocket. Hoewel ik daar op dit moment niet iets mee ga doen, vind ik het wel heel fijn om gecertificeerd te zijn, aangezien ik als foodblogger dagelijks bezig ben met recepten en de bereiding ervan.

Zoals jullie weten slaat de Coronacrisis ook flink toe in de Horeca. Ik zie de meest fantastische initiatieven ontstaan, waarbij maaltijden aan huis bezorgen gelukkig nog steeds gerealiseerd kan worden. Ook bij Ron Blaauw Indonesia doen ze dit. Bestel hier jouw maaltijd nu.

Deze blog is een samenwerking met het Ron Blaauw College.

bladerdeeg zelf maken

 

 

6 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Robin schreef:

    Gefeliciteerd Luuk. Super knap gedaan!

    1. luukskitchen schreef:

      Dankjewel !

Geef een reactie