De start van het Ron Blaauw College is een feit:

Geschatte leestijd: 7 minuten

De start van het Ron Blaauw College

De start van het Ron Blaauw College

De aankomende 13 weken ga ik je meenemen in mijn avonturen bij het Ron Blaauw College. In deze blog vertel ik je graag meer over de eerste week.

Het Ron Blaauw College:

Voor mij echt een unieke kans om deel te nemen aan deze opleiding. In 13 weken worden wij klaargestoomd om als kok te gaan werken in een restaurant van Ron Blaauw. Mijn uiteindelijke ambitie is niet om als (chef)kok aan de slag te gaan, maar ik heb vooral behoefte aan wat professionalisering. Hoe fileer ik bijvoorbeeld een vis? Ik wil me ook graag bepaalde snijtechnieken eigen maken.

Het Ron Blaauw College leidt 2 groepen per jaar op en zorgt ervoor dat de koks in spe klaar zijn voor een betaalde baan in de keuken. Je rondt de opleiding af met een SVH horeca diploma. Naast kooklessen is er ook aandacht voor sport en spel, excursies, workshops en een meerdaagse stage.

De start van het Ron Blaauw College

De aftrap:

Maandag was het zover; we begonnen bij Ron Gastrobar in Amsterdam-Zuid. Na een kennismaking met het team en de andere deelnemers kregen we hier een kijkje in de keuken. We werden hier verwend met een gevulde taco met kip en een srirachasaus.

Vanuit Ron Gastrobar Sophialaan gingen we door naar Ron Gastrobar Oriental in hartje centrum. Na een korte uitleg over het concept werden we hier in de watten gelegd met heerlijke dimsum. De variant met garnaal sprak mij het meest aan, terwijl de dimsum met Wagyu beef ook heel smaakvol was.

Locatie 3, Indonesia Downtown, toverde vrijwel direct een lach op mijn gezicht. Ik werd vooral enorm blij van de sfeer en uitstraling van dit pareltje, met een geweldig uitzicht over de Amsterdamse binnenstad.

Ook hier kregen we een heerlijk hapje, namelijk een pani puri gevuld met een lichtpittige steak tartare vulling.

De laatste locatie die we bezochten was Mooie Boules in Amsterdam-Oost. Naast lekker eten of gezellig borrelen kun je hier ook jeu de boules spelen. De sfeer deed mij denken aan een restaurant met foodtrucks, waar streetfood de aandacht krijgt die het verdiend.

We genoten hier van pepesan goeleng; een loempia met witvis gemarineerd in een boemboe pepesan met mayonaisekerriesaus. Deze dag zal mij nog lang bijblijven!

Uitleg messenset en theorie:

Naast fijne uitstapjes is het natuurlijk ook belangrijk om te leren over het vak. We kregen uitleg over de messenset die iedere deelnemer heeft gekregen. Ik ben er bijvoorbeeld achtergekomen dat ik mijn messen altijd op de verkeerde manier sleep, wat schade kan toebrengen aan het mes.

We hebben verder al wat theorie met elkaar bestudeerd en de andere deelnemers beter leren kennen door elkaar te interviewen.

Bakkiefietsen:

Tijd voor een echte doe-activiteit daarvoor gingen we naar Kwintsheul in het Westland voor een fietstocht.

Bij Bakkiefietsen werden we warm ontvangen en kregen we uitleg over de groei van de tomaat wat ontzettend leerzaam was. De eigenaar van Bakkiefietsen vertelde ons bijvoorbeeld dat de tomatenplanten in zijn kassen geënt worden en dat hommels zorgen voor de bestuiving van de bloemen.

Na deze interessante uitleg was het tijd om zelf op pad te gaan. Het concept van Bakkiefietsen is zo ingericht dat je met een groep langs lokale telers gaat om wat producten op te halen. Hier en daar krijg je ook een rondleiding met een interessant verhaal over de teelt in het Westland.

Aan het eind van de middag gingen we met verse groenten en fruit weer richting huis.

De start van het Ron Blaauw College Excusie naar de Sligo:

Op vrijdag zullen we met elkaar op excursie gaan. Dat kan zijn naar een groothandel, maar ook naar een lokale ondernemer. Deze keer nodigde de Sligro ons uit voor een rondleiding en een uitleg over het bedrijf.

De start van het Ron Blaauw College

Tijdens de rondleiding liepen we langs de verschillende afdelingen van dit filiaal in Amsterdam. Per afdeling kregen we een korte uitleg van de medewerker die daar werkzaam is. Tussendoor was er ruimte voor vragen en gingen we met elkaar het gesprek aan.

Ik vond het zeer interessant om te zien met hoeveel liefde en passie de medewerkers spraken over de producten die ze hier verkopen.

De start van het Ron Blaauw College

Wat gaan we komende week doen?

Yes, het is zover! Komende week gaan we voor het eerst met elkaar koken en wat kijk ik hier naar uit!

We zullen aan de slag gaan met een Ceasarsalade en tomatensoep met foccacia. In de volgende blog zal ik hier uitgebreid op terugkomen.

Naast de kooklessen starten we de week met theorie en uitleg over de online leeromgeving. Ook zal een deel van de groep een sovatraining volgen in combinatie met bepaalde basisvaardigheden hoe je bijvoorbeeld je stem gebruikt.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Ron Blaauw College. Volg Het Ron Blaauw College op Facebook en Instagram voor de laatste info!

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

De start van het Ron Blaauw College

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » De start van het Ron Blaauw College is een feit:

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie