Geld verdienen met een blog; hoe pak ik dat aan?

Geschatte leestijd: 5 minuten

Zoals jullie wellicht weten, ben ik 4 maanden geleden gestopt met mijn baan in het onderwijs. Vanaf dat moment is het voor mij extra belangrijk geworden om succesvol te zijn met mijn eigen bedrijf en het binnenhalen van opdrachten. Geld verdienen met een blog hoe pak je dat aan?

Geld verdienen met een blog

‘Wat is jouw verdienmodel?’

Deze vraag krijg ik regelmatig. Niet alleen van andere bloggers, maar ook van mensen die nieuwsgierig zijn naar de manier waarop ik als blogger nou geld kan verdienen. In theorie zijn er natuurlijk behoorlijk wat opties die ervoor kunnen zorgen dat je naast barterdeals ook gewoon betaalde opdrachten kunt binnenhalen. Een barterdeal is een product of goodie in ruil voor jouw engagement. Bedrijven sturen spullen op naar je en willen dan genoemd worden in een post of storie op social media.

Geld verdienen met een blog: Waar haal ik mijn inkomsten uit?

Regelmatig ga ik opzoek via Instagram of Facebook naar bedrijven die bij mij passen. Ik ben me bewust van mijn volgers en weet goed wat zij graag willen terugzien op mijn account. Ik deel wekelijks gezonde recepten, veelal glutenarm en soms zelfs glutenvrij. Ook zal je op mijn website geen recepten terugvinden met kristal_, basterd_, of poedersuiker. Dit betekent dat ik dus geen samenwerkingen zal aangaan met dergelijke producten/merken.

Waar ik wel veel naar opzoek ben, zijn biologische merken. Ik kook zelf al jaren veel met biologische producten en dit geeft mij een goed gevoel. Regelmatig lees je in mijn recepten ook terug dat ik bij vlees en zuivel altijd voor biologisch kies. Dit wil overigens niet zeggen dat ik geen samenwerkingen zal aangaan met partijen die niet biologisch zijn, maar dit heeft voor mij wel de voorkeur.

Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent. Kruip in de huid van jouw volger en ga na wat hij/zij wil zien van jou.

Een mediakit; een mooie tool:

Ik werk al langere tijd met een mediakit, een format wat ik naar bedrijven opstuur waarin ik vertel wie ik ben, wat ik doe en waar ik voor sta. In mijn geval kunnen bedrijven lezen dat ik dus vaak kies voor biologische producten, ook ivm mijn reuma. Puur eten zonder toevoegingen vind ik erg interessant. Ook vinden bedrijven mijn statistieken terug in deze kit. Als laatste kunnen zij lezen wat mijn tarieven zijn voor een dergelijke samenwerking.

Geld vragen; hoe werkt dat nou?

Natuurlijk is het de eerste keer spannend om naast het ontvangen van gratis producten ook te beginnen over een vergoeding. Toch gaf het mij een goed gevoel dat ik naast het ontvangen van een boodschappenpakket in ruil voor het bedenken van een recept 1, 5 jaar geleden,  ook een kleine vergoeding kreeg voor mijn geleverde werk. Dit bedrag komt vaak tot stand door volgersaantallen en websitebezoeken.

Zet jezelf in ‘the picture’ en bel bijvoorbeeld in plaats van het sturen van een e-mail. Ik kan me mondeling vaak beter uitdrukken en twijfel je over een genoemd bedrag, kom er dan op een later moment op terug. Geef bijvoorbeeld aan dat je hierover nog wilt nadenken en doe niet direct ‘water bij de wijn’. Weet wat je waard bent!

Durf te onderhandelen:

Ik heb vaste tarieven in mijn mediakit opgenomen, maar ik durf soms ook meer te vragen. Ik bedenk altijd voor mezelf waarom ik graag wil samenwerken met dit bedrijf en hoeveel tijd ik hiervoor kwijt zou zijn. Ik laat dit altijd vooraf vastleggen, zodat hier na afloop geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Kies voor langdurige samenwerkingen,  daar hebben jij en het merk meer aan, omdat dat voor beiden partijen effectiever is.

Als ‘influencer’ kun je ook door middel van je bereik leuke barterdeals aangaan. Ik kies hiervoor, indien een samenwerking bij mij past. Een van deze partijen is ‘Hemd voor Hem’. Onlangs kreeg ik een set met mooie boxers opgestuurd, waar ik altijd blij van word. Wil je meer info over ‘Hemd voor Hem’, klik dan hier.

Vragen?

Mocht jij na aanleiding van deze blog vragen hebben, stuur mij dan vooral een bericht via de contactpagina of stuur een dm via mijn Insta-page. Ik help je graag!

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Geld verdienen met een blog

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Geld verdienen met een blog; hoe pak ik dat aan?

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anja schreef:

  Wat een duidelijke en eerlijke blog Luuk! Dankjewel!

  1. luukskitchen schreef:

   Wat goed om te horen Anja. Ik ben blij dat mensen wat aan mijn tips hebben

 2. Marcelo schreef:

  Zeer goed advies en zeer complete informatie over hoe u met passie kunt koken wat wij graag doen!
  Groeten uit Spanje luukskitchen!

  1. luukskitchen schreef:

   Wat een onwijs leuke reactie! Heel graag gedaan 😊

Geef een reactie