Ontbijtje met kwark, granola en vers fruit:

Volle kwark met granola en verse frambozen; ik vind het altijd een heerlijke combi. Too Good To Go zorgt er samen met horecabedrijven, supermarkten en andere ondernemers voor dat de consument bewuster omgaat met voedselverspilling. Producten die in de supermarkten worden verkocht en bijna ‘over de datum’ zijn, worden voorzien van een kortingssticker. De klant wordt hierdoor verleid om dit product voor een lager bedrag alsnog te kopen.

Helaas worden natuurlijk niet al dit soort producten verkocht; dat moet anders moeten de bedenkers van Too Good To Go enkele jaren geleden hebben gedacht!

Hoe werkt Too Good To Go voor jou?

In de app ‘Too Good To Go’ vind je een overzicht van ondernemers bij jou in de buurt. Als zij producten hebben die niet verkocht zijn of bijna over de datum zijn, dan kunnen zij een Magic Box in de app beschikbaar zetten. Jij ziet een groen bolletje bij dit bedrijf en kunt vervolgens dit pakket betalen en ophalen in de winkel. De ondernemer bepaalt in welk tijdsbestek jij dit pakket kunt afhalen. In de winkel meld je je bij het personeel, zij swipen jouw bon en jij kunt thuis genieten van een tof pakket!

Met de kwark en granola die erbij zat, ging ik aan de slag met dit recept.

Details

Hoeveel?

2 personen

Bereiden:

5 min

de ingredienten:

  • 300 gr volle kwark

  • 60 gr granola met noten

  • 1 banaan

  • 140 gr frambozen

  • 1 el kokosflakes

de bereidingswijze:

  • Schep de helft van de kwark in de glazen. Snijd de banaan in dunne plakjes en steek in de kwark tegen het glas aan.

     
  • Verdeel de granola erover, schep de overige kwark erop en druk de frambozen met de brede kant op de kwark. Top af met de kokos.

Variaties en meer:

Op mijn website vind je meer ontbijtsuggesties, zoals:

Eet smakeluuk!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie