Genieten van sushi via de app van Too Good To Go:

Ken jij de app al van Too Good To Go? Dit bedrijf zorgt er samen met jou voor om voedselverspilling tegen te gaan. Jij kunt nu ook jouw steentje bijdragen.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go zorgt er samen met horecabedrijven, supermarkten en andere ondernemers voor dat de consument bewuster omgaat met voedselverspilling. Producten die in de supermarkten worden verkocht en bijna ‘over de datum’ zijn, worden voorzien van een kortingssticker. De klant wordt hierdoor verleidt om dit product voor een lager bedrag alsnog te kopen. Ook kan je soms pakketten ophalen bij restaurants.

   

Hoe werkt Too Good To Go voor jou?

In de app ‘Too Good To Go’ vind je een overzicht van deelnemende ondernemers bij jouw in de buurt. Als zij producten hebben die niet verkocht zijn of bijna over de datum zijn, dan kunnen zij een Magic Box in de app beschikbaar zetten. Jij ziet een groen bolletje bij dit bedrijf en kunt vervolgens dit pakket betalen en ophalen in de winkel. De ondernemer bepaalt in welk tijdsbestek jij dit pakket kunt afhalen. In de winkel meldt je je bij het personeel, zij swipen jouw bon en jij kunt thuis genieten van een tof pakket! Deze keer genoot ik van een ‘Magic box’ van Konbanwa sushi uit Nijmegen.

sushi via app too good to go

Details

Hoeveel?

3 rollen

Bereiden:

20 minuten

de ingredienten:

 • 2 eetrijpe avocado’s

 • 200 gr verse zalmfilet

 • 2 tl zwart sesamzaad

 • 2 el sojasaus

 • 1 el ingelegde gember

 • wasabi

de bereidingswijze:

 • Wikkel een snijplank in met plasticfolie. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Leg met de platte kant op de snijplank en snij zo dun mogelijke plakken. Leg in een vierkant en druk licht aan met de achterkant van een lepel.
  Snij de gember fijn.
 • Snijd de zalmfilet in repen van 2 bij 2 cm. Leg een zalmreep iets onder het midden op ‘het avocadovel’. Rol door middel van het plasticfolie voorzichtig op en leg op een schone snijplank. Snij met een mes sushi’s van ongeveer 2 cm breed. Leg de sushi’s op een bord, vul een bakje met sojasaus, verdeel het sesamzaad over de sushi’s en garneer met de gember.

low carb sushi

Variaties en meer:

 • Kijk voor mooie deals in de app van Too Good To Go bij jou in de buurt.
 • Konbanwa Nijmegen staat sindskort in de app. Kijk regelmatig voor een bestelling, bij voorkeur in de avond. Het restaurant kan dan pas bepalen of er eventueel sushi overblijft. 

 sushi konbanwa Nijmegen

Meer ‘no waste’ recepten?

Ik heb al meerdere recepten gemaakt met een ‘Magic box’ van Too Good To Go. Ik hoop je ook met de volgende recepten te kunnen inspireren:

Eet Smakeluuk!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Too Good To Go. 

too good to go sushi

Geef een reactie