Genki sushi in Amsterdam serveert heerlijke gerechten:

Dit was voor mij niet de eerste keer dat ik ging eten bij Genki. Toen ik gevraagd werd door Social Deal om hier te gaan eten was mijn antwoord dus direct ja! Op een warme zomerdag kun je hier ook heerlijk eten op het terras van Genki.image1 (9)

Het concept: 

Als ik voor Social Deal op pad ga, eet ik normaal gesproken een aantal gangen in een restaurant. Soms is dit een verrassingsmenu van de chef, maar vaak mag ik de gerechten kiezen van de kaart. Bij een ‘all you can eat’ restaurant ligt dit net even anders. Je krijgt per tafel een briefje waarop je aankruist welke gerechtjes je wilt hebben. Per persoon mag je 5 gerechtjes kiezen en in totaal mag je 5 rondes bestellen. Dit doe je verspreid over 2,5 uur, waarbij je zelf de volgorde bepaald.

image3 (3)

De sushi:

Als echte sushi liefhebber bestelde ik vrijwel iedere ronde weer sushi, afgewisseld met de andere gerechten. Als ik aan Genki denk, dan denk ik standaard aan ‘nummer 26’: sushi met rauwe coquilles. De zachtheid van de sint jacobsschelp brengt mij even in de zevende hemel en is een puur genietmoment in sushiformaat.

image2 (8)

Wat ik jammer vind, ik zie dit de laatste tijd vaker bij sushirestaurants, is het gebruik van mayonaise over de sushi. Het lijkt te dienen als een soort garnering, maar ik smeer het vaak af aan de rand van mijn bord. Wat mij betreft geheel overbodig.

De koude voorgerechten:

Tussendoor koos ik voor een ronde met salades en wat koude voorgerechten. Ik ging voor de sojabonen met zeezout, een zeewiersalade en koud geserveerde ossenhaas. Dit vlees lijkt op carpaccio en bevat een lekkere knoflookdip. Alleen al door dit sausje bleef het niet bij een portie van dit heerlijke vlees.

Eigenlijk eet ik altijd in een sushirestaurant meerdere porties sojabonen. Ze eten makkelijk weg en zijn zo leuk om met je tafelgenoten te delen.

image6 (1)

De warme gerechten:

Ik vind het lekker om pas in de derde en vierde ronde wat warme gerechten te bestellen. Bij Genki hebben ze meerdere vlees- en visgerechten die je kunt bestellen, maar je kunt ook voor een aantal gefrituurde snacks gaan.

Ik nam deze ronde een misosoep, gamba’s met vruchtensaus en ossenhaas met knoflook. Samen met een portie gebakken groenten zou je dit kunnen vergelijken met het hoofdgerecht. Het vlees was mals, sappig en erg smaakvol. Ik vind dit lang niet altijd lekker bij de ‘all you can eat’ restaurants, maar dit was echt lekker. De versgebakken knoflook die erbij geserveerd werd maakte het gerechtje helemaal af.

image4 (2)

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie