Tapasbar El Cortijo in Arnhem centrum:

Eten bij een tapasbar in Arnhem? Dan kun je een tafeltje reserveren in dit restaurant.Tegenwoordig is het helemaal hot om met elkaar te genieten van het ‘shared dining’ concept. Ook hier geniet je van meerdere hapjes die je lekker met elkaar kunt delen.

De gastvrouw verwelkomde ons vriendelijk en liep mee naar een tafeltje voor 2. Ze nam de drankjes op en vertelde wat ons te wachten stond. Zo begonnen we met een broodplankje met aioli en bravasaus. Daarbij konden we kiezen uit een gazpacho of een amandel-knoflooksoep. Beiden kozen wij voor de laatste. Een verrassende smaak die bij ons niet helemaal in de smaak viel.

De borrelplank

Bij tapas kan ik altijd erg genieten van een plank met rauwe hammen, kaas, olijven en een lekkere olijfolie. Na ons voorgerecht kregen we al snel een heerlijke plank geserveerd met serranoham, jamon iberico, chorizo en een Spaanse fuet. Daarbij kregen we ook enchiladas met geitenkaas en spinazie en een met gekruid gehakt. Door de heerlijke hammen was het net alsof we weer even in Spanje waren.

Een schaal met de hoofdgerechten:

De laatste gang van de avond was een grote schaal gevuld met kleine tapasgerechten. Van patatas bravas met bravasaus tot een huisgemaakte aardappelsalade en van hete kip tot een Spaanse stoofschotel. In totaal geniet je van 8 kleine gerechten waarbij je zowel de keuze hebt uit vlees, vis en vega gerechten. De gerechtjes waren smaakvol en lekker vers.

De desserts:

Ik zag tussen de toetjes een cava staan met citroensorbet en was direct verkocht. Een fris dessert om de avond mee af te sluiten.

Variaties en meer:

 

In de omgeving van Arnhem zijn er meer hotspots die ik voor je heb ontdekt, zoals:

Eet smakeluuk!

Geef een reactie