Gevulde portobello’s met feta en knoflook:

champignons gevuld

Ken jij de app al van Too Good To Go? Dit bedrijf zorgt er samen met jou voor om voedselverspilling tegen te gaan. Zo maakte ik deze gevulde portobello’s.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go zorgt er samen met horecabedrijven, supermarkten en andere ondernemers voor dat de consument bewuster omgaat met voedselverspilling. Producten die in de supermarkten worden verkocht en bijna ‘over de datum’ zijn, worden voorzien van een kortingssticker. De klant wordt hierdoor verleid om dit product voor een lager bedrag alsnog te kopen.

Helaas worden natuurlijk niet al dit soort producten verkocht; dat moet anders moeten de bedenkers van Too Good To Go jaren geleden hebben gedacht!

Hoe werkt Too Good To Go voor jou?

In de app ‘Too Good To Go’ vind je een overzicht van deelnemende ondernemers bij jou in de buurt. Als zij producten hebben die niet verkocht zijn of bijna over de datum zijn, dan kunnen zij een Magic Box in de app beschikbaar zetten. Jij ziet een groen bolletje bij dit bedrijf en kunt vervolgens dit pakket betalen en ophalen in de winkel. De ondernemer bepaalt in welk tijdsbestek jij dit pakket kunt afhalen. In de winkel meld je je bij het personeel, zij swipen jouw bon en jij kunt thuis genieten van een tof pakket!

Aan de slag:

In de ‘Magic Box’ trof ik deze keer onder andere 4 portobello’s aan. Samen met wat verse kruiden en feta vulde ik deze champignons. Een portobello per persoon is heel leuk bij een voorgerecht.

portobello recepten

De ingrediĆ«nten:

  • 4 portobello’s
  • 100 gr feta of ricotta
  • 2 tenen knoflook
  • 5 gr verse bladpeterselie
  • 1 bosui
  • 1 rode peper

De bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd in de tussentijd de knoflook, bladpeterselie, bosui en rode peper fijn en meng met de feta.

fetamengsel

Verwijder een deel van de achterkant van de portobello’s, zodat je deze plat in de ovenschaal kunt leggen. Leg de kontjes apart en snijd fijn en roer door het mengsel.

portobello recept

Vul de portobello’s met het fetamengsel en bak ze in 20 min gaar en goudbruin in de oven.

Klaar om te genieten van deze gevulde portobello’s.

Variaties en meer:

  • Voor dit recept gebruikte ik feta, maar je kunt ook prima cottage cheese of ricotta gebruiken. Zelf kaas maken? Je vindt de link hier.
  • Een recept voor vegetarische lasagne vind je ook op mijn blog.
  • Ben je ook zo dol op risotto, dan moet je deze vegan risotto eens proberen.

Eet smakeluuk!

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie