Zelf appelchips maken met een oven:

Ken jij de app al van Too Good To Go? Dit bedrijf zorgt er samen met jou voor om voedselverspilling tegen te gaan. Zo ging ik deze keer aan de slag met het drogen van fruit.Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go zorgt er samen met horecabedrijven, supermarkten en andere ondernemers voor dat de consument bewuster omgaat met voedselverspilling. Producten die in de supermarkten worden verkocht en bijna ‘over de datum’ zijn, worden voorzien van een kortingssticker. De klant wordt hierdoor verleid om dit product voor een lager bedrag alsnog te kopen.

too good to go

Helaas worden natuurlijk niet al dit soort producten verkocht; dat moet anders moeten de bedenkers van Too Good To Go jaren geleden hebben gedacht!

Hoe werkt Too Good To Go voor jou?

In de app ‘Too Good To Go’ vind je een overzicht van deelnemende ondernemers bij jou in de buurt. Als zij producten hebben die niet verkocht zijn of bijna over de datum zijn, dan kunnen zij een Magic Box in de app beschikbaar zetten. Jij ziet een groen bolletje bij dit bedrijf en kunt vervolgens dit pakket betalen en ophalen in de winkel. De ondernemer bepaalt in welk tijdsbestek jij dit pakket kunt afhalen. In de winkel meld je je bij het personeel, zij swipen jouw bon en jij kunt thuis genieten van een tof pakket!

Aan de slag:

In de ‘Magic Box’ trof ik deze keer onder andere 2,5 kg appels aan. Hiermee ging ik aan de slag. De gedroogde mango en appelchips zijn absolute favorieten. Ik koop beide producten al jaren bij een biologische supermarkt en nu kan ik dit eindelijk zelf thuis maken!

Banaan in dunne schijfjes gesneden is ook erg geschikt. Prima optie voor een gezond tussendoortje en lekker door de yoghurt of kwark.

De ingrediënten:

 • 2,5 kg (biologische) appels

De bereidingswijze:

Met een droogoven:

Was de appels met water en verwijder de klokhuizen met en appelboor. Snijd in dunne ringen en verdeel ze over de roosters. Laat de appels 5 uur drogen in de droogoven op 57 graden Celsius.

In de oven:

Verwarm de oven voor op 70 graden Celsius. Was de appels met water en verwijder de klokhuizen met en appelboor. Snijd in dunne ringen en verdeel ze over de roosters. Laat de appels, eventueel in delen, 5 uur drogen in de oven.

appelchips maken

Variaties en meer:

 • Ik koos iedere keer voor 57 graden Celcius en liet de droogoven vervolgens 5 uur z’n werk doen.
 • Met een droogoven of oven maak je ook heel eenvoudig gedroogde mango.
 • Ik heb ook nog een heerlijk recept met gevulde portobello’s voor je. Ook deze heb ik gered met een Magic Box van Too Good To Go.

Eet smakeLuuk

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kool Family schreef:

  Staat op mijn verlanglijstje voor als we verhuizen naar een huis met een grotere keuken…

  1. luukskitchen schreef:

   Echt een aanrader

Geef een reactie