De 3-daagse Detoxbox van Oh my Guts:

Wat kijk ik met een goed gevoel terug op deze 3 dagen. In deze blog meer over mijn ervaringen. De 3-daagse detox:

Detoxen is voor mij niet nieuw; al vaker heb ik meerdere dagen een sapkuur gedaan, waarbij je enkel sapjes mag drinken op basis van groente en fruit. Een dag kon ik altijd prima volhouden, maar daarna kreeg ik het zwaar. Het feit dat je niet kan kauwen op voedsel vond ik een groot gemis. Ook de sapjes in de avond vielen mij vaak zwaar.

Toen ik via Charlotte van Charlie’s Kitchen zag dat zij een samenwerking was aangegaan met de mensen van Oh my Guts, twijfelde ik geen moment. Ik heb haar benaderd om ook een detoxbox te testen.

Waar bestaat de box precies uit?

Ten eerste ontvang je een boekje per mail met uitgebreide uitleg over het detoxprogramma. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang om je echt te houden aan het eten van het programma en veel water te drinken. De afvalstoffen die vrijkomen moeten worden afgevoerd.

Iedere dag geniet je van een gevarieerd ontbijt, lunch- en avondgerecht. Daarbij krijg je iedere dag een shot waar je de ochtend mee start. Ook ontving ik 2 bakjes met ongezouten noten en 1 gezond stukje vegan pie. De sapjes van Juice Brothers maakten het voor mij compleet. De chocovarianten kende ik al en dit zijn echt gezonde toetjes qua smaak. Bij mij werkt zoiets mentaal ook mee, omdat ik dan de hele dag kan uitkijken naar dat flesje in de koelkast.

Mijn ervaringen:

Vaak krijgen mensen al snel hoofdpijn als ze aan de slag gaan met een detox. Ik heb dit de tweede dag wel even ervaren, maar dit was niet extreem te noemen. Ik moest wennen aan de hoeveelheid groenten, maar door de heerlijke dressings en dips die bij de gerechten worden geserveerd eet dit makkelijk weg.

Misschien ben ik een te nuchter persoon om hele grote veranderingen bij mezelf te merken, want die merk ik niet. Ik erken wel dat een reset van het lichaam zo nu en dan belangrijk is. In mijn geval met mijn reuma vind ik het sowieso heel interessant om eens drie dagen geen gluten, dierlijke producten en lactose te eten. Alleen plantaardig eten vond ik zeker niet tegenvallen.

Hoe nu verder?

Ik vond het grappig om te merken hoe zoet ik een van de sapjes op de laatste dag vond. Ik heb natuurlijk 3 dagen lang geen geraffineerde suikers aangeraakt. Dit gaan we vanaf nu wat langer volhouden.

Ik heb besloten om zelf een detoxmenu te bedenken. Dit kun je de aankomende tijd op mijn website gaan verwachten. Wil jij toch voor gemak gaan, dan heb ik nog een leuke kortingscode voor je. Gebruik de code ‘luukgotguts’ en ontvang 10% korting op jouw detoxbox bij Oh my Guts.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Charlie’s Kitchen en Oh my Guts. Ga jij ook aan de detox, laat mij vooral weten wat jouw ervaringen zijn. Vind ik leuk!

Variaties en meer:

Benieuwd naar andere reviews, kijk dan eens naar mijn volgende blogs:

  • De gembershots van Go Now zijn een absolute aanrader.
  • De sous vide stick van Byzoo is ook een mooi apparaat, waar ik al meerdere gerechten mee heb bereid.
  • Wat je met een droogoven allemaal kan? Lees het in deze blog.

Eet smakeluuk!

Geef een reactie